Sağlık-Sen Başkanı Ucaş, Basın Demokratik Sistemlerin Toplumun Sesidir

Sağlık-Sen Başkanı Ucaş, Basın Demokratik Sistemlerin Toplumun Sesidir
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş,bölgemizde ve ülke genelinde görev yapan gazeteciler zorlu şart ve baskılara...
 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş,bölgemizde ve ülke genelinde görev yapan gazeteciler zorlu şart ve baskılara rağmen mesleklerini icra etmeye çalıştıklarını onun içinde Gazetecilerin yapmış olduğu bu kutsal göreve herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

         Ucaş açıklamasında şunları söyledi; Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmekte olup, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi önemli değerleri içerisinde bulunduran kutsal bir meslektir. en son ülkemizin işgal girişimine karşı gazeteciler ve basınımızın verdiği sınav takdirle karşılanmış ve işte demokratik ve özgür basın budur diğerek milli irade ve demokrasiden yana tavır koyan gazeteciler takdir edilmiştir. Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. Basın mensuplarının halk adına gören, gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakârlıkta bulunan ve adeta kamu görevlisi olarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesidir.”dedi.

 

GAZETECİLİK İDARECİLERE IŞIK TUTAR

 

Çok zor şartlarda mesleklerini yürüten, halkın gözü, kulağı olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemenin mümkün olmadığına vurgu yapan Ucaş,”Basının işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın-yayın çalışanları, bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır. her alanda güçlü bir şekilde var olan basın, ülkemizin son yıllardaki gelişilmesiyle ayni şekilde güçlenmekte, güçlenirken de ülkeye olan katkısını artırmaktadır. Basın-yayın kuruluşlarının bugün ulaştığı seviyede hiç şüphesiz en önemli pay, görevini fedakarca yapan basın çalışanlarınındır, gazetecilerdir.

Gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, 15 temmuz işgal girişimi teşebbüs gecesi olduğu gibi toplumsal sorunlar karşısında da kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu vardır. Dolayısıyla gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. 17-25 Aralık’tan beri medyanın kutuplaşmasını ve adeta çeşitli gruplara ayrılması biz sivil toplum örgütleri olarak üzmekte bu kutuplaşmanın bir an evvel bitmesini milli irade ve ülke bütünlüğü ile kalkınmasına odaklanmasını temenni ediyoruz.”

 

GAZETE SAYFALARI VE TV EKRANLARI KOLAY KOLAY DOLDURULMUYOR.

 

Ucaş,”Bir gazete sayfasında, bir televizyon ekranında insanların çaylarını yudumlayarak okuduğu veya izlediği haberlerin arkasında cefakar basın çalışanlarının emeği vardır ve okurken yada seyr ederken o cefayı bir kez de hatırlanmak gazetecinin çektiği çile ve eziyeti gözler önüne getirecektir ve toplumumuzun basına karşı ön yargıları berteraf edeceği inancındayım.Bu vesileyle, insanların ortak sesi, gözü, kulağı olan, basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini başarıyla ifa eden başta gazetecilerimiz olmak üzere basın-yayın organlarımızın tüm çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü en kalbi duygularımla kutlar, sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler dilerken görevlerini ifa ederken vefat eden basın mensuplarımızı da saygıyla anıyoruz.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.