SGK Prim Borç Ödemeleri Ertelenip Esnafa Taksit İmkânı Getirildi

SGK Prim Borç Ödemeleri Ertelenip Esnafa Taksit İmkânı Getirildi
Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sefinç, özel sektör işyeri, işverenlerinin SGK borç ödemelerinin ertelenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB)...
 

Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sefinç, özel sektör işyeri, işverenlerinin SGK borç ödemelerinin ertelenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde yaptığı girişimler sonuç verdi. Başkan Sefinç’in girişimleri sonucu SGK prim borçları 30 Nisan 2019 tarihine kadar ertelenip 30 Nisan Tarihine kadar başvuruda bulunacak olan esnaf ve firmalarımızın SGK pirim borçlarına 24 aya kadar faizsiz taksitlendirme imkanı açıldı.

 

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sefinç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Zehra Zümrüt Selçuk ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nezdinde girişimlerde, bulunarak bölgemizde yaşanan olaylar nedeniyle işverenlerin,  ekonomik anlamda sıkıntılar çektiğine dikkat çekerek, bölge esnafının 31 Ocak 2018 son ödeme tarihli SGK prim borçlarının 31 Aralık 2019 tarihine kadar ertelenmesi hususunu talep etmişti.

 

Yapılan girişimler neticesinde,  SGK tarafından yapılan açıklama ile bölgemizdeki sigortalılara atıfta bulunularak, bölgemizdeki esnaf ve Firmaların 31.12.2018 son ödeme tarihli olan 01.12.2015 ile 31.12.2017 tarihleri arasındaki SGK prim borçlarının 30 Nisan 2019 tarihine ertelendiğini ve 6183 sayılı kanun’un 48’inci maddesinin altıncı fıkrası kapsamında 30 Nisan 2019 tarihine kadar yazılı başvuruda bulunmaları kaydıyla 24 aya kadar tecil faizi almaksızın taksitlendirme imkânının getirildiğini duyurdu.

 

Ne olmuştu?

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sefinç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanı, Zehra Zümrüt Selçuk ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nezdinde girişimlerde, bulunarak bölgemizde yaşanan olaylar nedeniyle işverenlerin,  ekonomik anlamda  sıkıntılar çektiğine dikkat çekerek, mükelleflerin  31.12.2015-31.12.2017 dönemlere ilişkin SGK’na ödemeleri gereken prim borçlarının ödeme süresinin 31.12.2019 tarihine kadar uzatılması hususunda, destek talep etmişti. 

 

Başkan Sefinç, 21 Ocak 2019 tarihinde, düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında da, SGK pirim borçlarını gündeme getirmiş, sorunun çözülmesi hususunu dile getirmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.