Silopi Belediyesi Terör Mağduru Çocukların Hayallerine Destek Oluyor

Silopi Belediyesi Terör Mağduru Çocukların Hayallerine Destek Oluyor
İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Silopi Belediyesi, açtığı futbol okulunda geleceğin yıldızlarını yetiştiriyor. Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonların...
 

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Silopi Belediyesi, açtığı futbol okulunda geleceğin yıldızlarını yetiştiriyor.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından huzur ortamının sağlandığı Silopi, görevlendirilme yapılan belediyenin gerçekleştirdiği projeler sayesinde kaliteli belediyecilik hizmeti ile tanıştı.

Kaymakamlık ve belediye, terör mağduru çocukların sanatsal ve sportif etkinliklerde yer alması için Mobil Gençlik Merkezi aracıyla bahçe satrancı, mini golf, boks, sokak tenisi, voleybol, badminton ve dart gibi etkinlikler düzenliyor.

Silopi Belediyesi son olarak, açtığı futbol okuluna katılan 400 çocuğa Silopi Stadı`nda antrenör Yıldıray Yüce, Saruhan Çevik ve Ömer Şeflek nezaretinde futbol eğitimi veriyor. Aralarında köyde oturanların da yer aldığı çocuklar, belediyenin sağladığı servis araçlarıyla evden alınıp, stada getiriliyor, antrenmanın ardından yeniden evlerine bırakılıyor.

Silopi Belediye spor antrenörlerinden Yıldıray Yüce Silopi belediyesinin sağlamış olduğu imkanları sayesinde yüzlerce çocuğun spor ile iç içe olduğunu söyledi. Tesislerin çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu belirten Yıldıray Yüce burada yetişen çocukların bir çok takımın profesyonel oyuncusu olarak hayatına devam ettiğini söyledi. Yıldıray Yüce “ Bizim hedefimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. Çocuklarımızın hayallerine destek olmaktır. Bu anlamda Süper lig’te oynayan Alanyaspor’un ve Malatyaspor’un alt yapı takımlarına oyuncu gönderdik. Bu oyuncular inşallah en kısa zamanda çok iyi yere gelecekler. Bu yapılan katkılardan Belediye başkanımıza ve Kaymakamımıza çok teşekkür ederim ” diye konuştu

Silopi Belediye spor antrenörlerinden Saruhan  Çevik Belediyenin açmış olduğu futbol okuluna çocukların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Saruhan : “Silopi ilçe merkez ve çevre köylerden gelen yüzlerce çocuk var okula kayıt olup^ta uzakta olan öğrencilere Silopi belediyesinin desteğini ile servis gönderiliyor daha sonra bu çocuklar tekrar evlerine bırakılıyor. Bu burada amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın spor kültürünü ve ahlakını aşılamaktır. Ayrıca çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp spora yönlendirmektir.  Bu anlarda çocuklarımızın hep aileleri hem de okul öğretmenleri ile irtibat halindeyiz. Bize bu imkanları veren yetkililere çok teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu

Silopi Belediye spor antrenörlerinden Ömer Şeflek ise geleceğe yatırım yapmak için burada çalışma yaptıklarını söyledi. Ömer Şeflek  Belediyenin vermiş oldukları imkanlar sayesinde yüzlerce çocuğun hayali gerçek olabilir. Bugün burada olanlar yarın Süper lig hatta Avrupa’ya bile gidebilirler. Bu anlamlarda çocuklarımızı çok ciddi bir şekilde hazırlıyoruz. Bize bu imkanları veren Sayın Belediye başkanımıza ve Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz” Şeklinde konuştu.

Silopi Belediyespor’un alt yapısında oynayan çocuklar ise belediyenin vermiş oldukları imkânlar sayesinde burada düzenli olarak eğitim aldıklarını ve bu almış oldukları eğitimin sonucunda hayallerine yaklaşmış olduklarını söylediler.

Çocuklardan Ahmet Okten belediyenin vermiş oldukları destekler sayesinde her gün spor eğitimine geliyoruz burada çok önemi şeyler öğreniyoruz”. Dedi

Minik yaş kategorisinde olan çocuk Zafer Özhan takımda minik yaş kategorisinde oynadıklarını ve emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Çocuklardan Musa Değer ise burada çok önemli şeyler öğrendiklerini ve ileride çok önemli sporcu olmak istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.