Silopi Devlet Hastanesinde Tıp Bayramı Kutlaması

Silopi Devlet Hastanesinde Tıp Bayramı Kutlaması
Şırnak'ın Silopi ilçesi Devlet Hastanesinde Tıp bayramı dolaysıyla hastanede akşam mesaisinde çalışan sağlık çalışanlarına yönelik kutlama yapıldı. Silopi Devlet Hastanesi yönetimi...

Şırnak’ın Silopi ilçesi Devlet Hastanesinde Tıp bayramı dolaysıyla hastanede akşam mesaisinde çalışan sağlık çalışanlarına yönelik kutlama yapıldı.

 

Silopi Devlet Hastanesi yönetimi tarafından 14 Mart Tıp bayramında çalışan sağlık personeline yönelik kutlama tertiplendi. Sağlık çalışanları için yemekhane servisinde düzenlenen kutlamada önce pasta kesildi, sonra yemek ikramı yapıldı. Sağlık çalışanları da gördükleri ilgi karşısında memnuniyetleri dile getirdi. Silopi Devlet Hastanesi Müdürü Mehmet Yalgattekin hastane personelinin özverili bir şekilde çalıştığını dile getirerek Tıp bayramını kutladığını ifade etti.

 

TIP BAYRAMI TARİHÇESİ

 

Tıp Bayramı`nın ortaya çıkışı, 14 Mart 1827`de İkinci Mahmut döneminde Hekimbaşı Mustafa Behçet`in önermesiyle kurulan ilk cerrahhane olan Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire`nin kurulmasıyla oluşmuştur.

 

Cerrahhanenin kurulmasıyla Türkiye modern tıp eğitimine başlamıştır ve okulun kuruluş günü olan 14 Mart tarihi de "Tıp Bayramı" olarak kabul edilmiştir.

Tıp Bayramı`nın ilk kutlaması 14 Mart 1919`da işgal altındaki İstanbul`da yapılmıştır. Tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran önderliğindeki tıp okulu öğrencileri, işgali protesto için toplanmış ve dönemin ünlü doktorları da destek vermiştir. Böylece ilk Tıp Bayramı, tıp sektöründe hizmet edenlerin yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. Günümüzde 1976`dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart`ı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta ve bu hafta Tıp Haftası olarak kabul edilmektedir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.