Silopi Kaymakamı Işıktaş Öğrencilere Karne Dağıttı

Silopi Kaymakamı Işıktaş Öğrencilere Karne Dağıttı
Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, Kavallı köyünde öğrencilere karne dağıttı. Silopi ilçe merkez, belde ve köylerinde 13 lise, 54 ilk ve ortaokul olmak toplam 67 okulda...
 

Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, Kavallı köyünde öğrencilere karne dağıttı. Silopi ilçe merkez, belde ve köylerinde 13 lise, 54 ilk ve ortaokul olmak toplam 67 okulda 41 bin 250 öğrenci karne aldı.

Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, Irak sınırının sıfır noktasındaki Kavallı köyüne gelerek, öğrencilere karne dağıttı. Kaymakam Işıktaş’a, Silopi Engelliler Derneği Başkanı İdris Kalenderoğlu eşlik etti. Takdir ve teşekkür alan öğrencilere başarılar dileyen Işıktaş, karneleri dağıttıktan sonra başarılar dileyerek buradan ayrıldı. 
Daha sonra Silopi Erkek İmam Hatip Anadolu Lisesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen karne günü etkinliğine katılan Kaymakam Işıktaş, burada da öğrenciler ile bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Kuran-ı kerim okunmasının ardından tasavvuf eserleri seslendi. İlahiler okuyan Anadolu İmam hatip lisesi öğrencileri dinleyicileri mest etti. Tasavvuf dinletisi büyük alkış aldı.

Daha sonra sınıfları dolaşan Kaymakam Işıktaş öğrencilerin karnelerini kendi eli dağıttı. Başarılı öğrencileri tebrik eden Kayamkam Işıktaş, “bütün öğrencilerimiz ve okullarımız bizim için önemlidir. Topluma ülkemize bulunduğumuz ilçeye yaralı bireyler olmaları için öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle birlikte uğraş veriyoruz. İnşallah iyi bir dönem geçirmişsinizdir. Dersleri az iyi olan arkadaşlar biraz daha gayret ederlerse daha iyi olur. İkinci dönem biraz daha gayret eder çalışırlarsa başarılı olurlar diye düşünüyorum. Çok sıkıntılı dönemden geçtik ama artık imam hatip liseleri de diğer liselerden dezavantajlı değil. Hatta bazı yönlerde avantajlı hale geldi. Sizlerde inşallah bu avantajı değerlendirirsiniz. Karnedeki notlarda her şeyin sonu değil. 12. sınıflar bu sene sınava girecekler. Onlar tatil yapmasınlar çalışsınlar. 5 ay yaşamadık deyin ondan sonra rahat edin. ama diğer arkadaşlar tatil yapsınlar. 12. sınıflar ders çalışsınlar üniversiteye hazırlansınlar” dedi.

PSİKOLOGDAN KARNE UYARISI
Batman’da görevli Psikolog Halime Demir, karnesi zayıf gelen çocuğa ceza vermek kadar, karnesi iyi gelen çocuğa ödül vermenin de yanlış bir tutum olduğunu vurguladı. 
Batman Belediyesinde görevli Psikolog Halime Demir, ailelere karne nedeniyle çocuklarına verdikleri ceza ya da ödüllerle ilgili uyarılarda bulundu. Karne gününde gereğinden fazla mutluluk veya gereğinden fazla olumsuz tepki gösterilmemesi gerektiğini belirten Demir, “Cuma günü karneler alınıyor. Aileler de çocuklar kadar heyecanlı. Çocuğuma ceza mı, ödül mü vermeliyim? Not durumuna göre nasıl davranmalıyım? Kafalarımız karışık. Not bir başarı değildir. Not bir başarı değilken bu nota göre ceza veya ödül vermek doğru bir sitem mi? Tabi ki değildir. Karnesi zayıf gelen bir çocuğa ceza vermek ne kadar yanlış bir tutumsa karnesi iyi gelmiş bir çocuğa da ödül vermek yanlış bir tutum olacaktır. Farz edelim ki çocuğun karnesi zayıf geldi, peki ne yapmalıyız anne baba olarak? Öncelikle çocuğu karşımıza sakince alıp neden böyle geldi onu sorgulamalıyız. Bazı aileler bu durum karşısında karalar bağlıyor ve bütün ev yasa boğuluyor. Abartılı bir davranış sergilemiş oluyorlar. Bunun yerine karnesinin kötü olabileceğini bunun bir son olmadığını düzeltilebilecek bir durum olduğunu ve en önemlisi çocuğa bunu düzeltebilecek yeterlilikte olduğunu hissettirerek neler yapabiliriz? Bunu konuşmak gerekiyor” dedi. 
“KÖTÜ VE KIRICI SÖZLERDEN KAÇININ” 
Çocuklara yönelik kötü ve aşağılayıcı sözlerden kaçınılması gerektiğini vurgulayan Psikolog Demir, “Çünkü bu çocuk üzerinde yıkıcı bir etkiye sebep olacaktır. Bunun yerine motive edecek konuşmalar yapmayı tercih edin. Bunu başarabilirsin, halledebilirsin gibi cümleler kullanarak çocuğu motive etmeye çalışın. İyi bir karne getirmiş çocuğa ise maddi bir hediye vermek onu ödüle kavuşmak için iyi not getirmesine sebep olacaktır. Hayatın her alanında çocuğun yanında olamayacağız ve bazen hayatta başarmak zorunda olduğu ödül alamayacağı durumlarla karşılaşacaktır. Sürekli ödüle alıştırılan çocuk yaşamın diğer alanlarında ilerleyen süreçte ödül alamayacağı durumlarda ve ortamlarda çalışma noktasında zorlanacak ve hatta çalışamayacaktır. İyi karne getirmiş çocukla ilgili bir diğer konu evde onu törenlerle, partilerle çok şaşalı bir şekilde karşılamak, bu durumda yanlıştır. İki durumu da abartmamak gerekiyor. Bir tarafta yasa boğulurken diğer tarafta çok şaşalı bir şekilde karşılamakta doğru bir tutum değildir. Çalışmak ve iyi bir karne getirmek zaten çocuğun yapması gereken doğal bir şey” diye konuştu. 
“TATİLDE OLDUĞUNU HİSSETTİRİN” 
Karne alan çocuğun tatil sürecini iyi geçirmesi gerektiğini söyleyen Demir, “Karneyi alan çocuk bir tatil sürecine girer. Tatilde olduğunu hissedeceği bir süreç olmalı. Hep ders çalışmak değil veya hep oyun oynamak da değil. Bu nedenle çocuğun iyi karnesi ve yıl içerisindeki çalışma performansından dolayı takdir etmek güzel dileklerde bulunmak ve manevi ödüller vermektir. Bu manevi ödüllerin içeriği de ailece sosyalleşmek adına güzel bir aile yemeği, sinema günü ve beraber planlanmış ailece güzel bir tatil olabilir” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.