Silopi`de Görme Engelli Öğrenciler Belgelerine Kavuştu

Silopi`de Görme Engelli Öğrenciler Belgelerine Kavuştu
Şırnak'ın Silopi ilçesinde görme engelliler için düzenlenen 2. kademe okuma yazma seviye tespit sınavını kazanan öğrencilere belgeleri törenle verildi. Silopi'de Halk Eğitim Merkezi...
 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde görme engelliler için düzenlenen 2. kademe okuma yazma seviye tespit sınavını kazanan öğrencilere belgeleri törenle verildi.

Silopi’de Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve özel eğitim öğretmeni Cahit Araz tarafından verilen eğitim kursunu tamamlayan öğrenciler, 2. kademe okuma yazma seviye tespit sınavına katıldı. 3 öğrencinin başvuru yaptığı kursu geçmeyi başaran 2 öğrenci için Halk Eğitim Merkezinde belge töreni düzenlendi. Sınavda başarılı olan görme engelli Sercan Tonğ ile Gule Balaban’a belgelerini Silopi Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen verdi. Belgelerine kavuşan görme engellilerin sevinçlerinin ise yüzlerine yansıdığı görüldü.

Belgelerini teslim eden Silopi Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan engelli öğrencileri tebrik etti. Dayanan, “inşallah bu güzel kardeşlerimizin dünyalarında bizi güzel bir şekilde ışık olarak görürler” dedi.

Halk Eğitim Merkezi müdürü Osman Bilen, “Görme engelli vatandaşlarımızın bir talebi olmuştu. Braille alfabesinin alt yapısını daha önce biliyorlardı. Memuriyette veya farklı işlerde çalışmak için gerekli olan öğrenim belgesini temin etmek istorlardı. Bizde bu hassasiyetle birinci kademe ve ikinci kademe seviye tespit sınavının Braille alfabesi ile onlara kursunu açtık. Cahit hocamızdan destek aldık. Bu kursa 3 görme engelli vatandaşımız katıldı. Bunlardan iki tanesi mezun oldu. Bugün bu sertifikaları vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Görme engelli Gule Balaban sertifika aldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “çünkü bu belge eğitim öğretim hayatım için çok önemli. Eğer ileride okuyabilirsem bu bana çok lazım olacak. Okumak istiyorum. Sonrada hukuk fakültesini okumak istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.