Silopi`de Öğrencilerin Kırtasiye Telaşı Başladı

Silopi`de Öğrencilerin Kırtasiye Telaşı Başladı
Silopi'de yaz tatilinin ardından başlayacak olan 2018–2019 yeni eğitim-öğretim yılı öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği yaşanıyor. Döviz kurundaki hareketlilikten her sektörde olduğu...
 

Silopi’de yaz tatilinin ardından başlayacak olan 2018–2019 yeni eğitim-öğretim yılı öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği yaşanıyor.

Döviz kurundaki hareketlilikten her sektörde olduğu gibi kırtasiye sektörünün de olumsuz etkilendiğini belirten kırtasiyeciler, yeni sezonun bereketli geçmesini umduklarını dile getirdiler.

17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2018–2019 eğitim–öğretim yılının birinci dönemine kısa bir süre kala çocuklarının okul ihtiyaçları için kırtasiyelere gitmeye başlayan veliler, çocuklarını eksiksiz bir şekilde okula gönderebilmenin hesabını yapıyor.

Kırtasiyeciler de velilere ‘merdiven altı’ diye tabir edilen ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulması noktasında tavsiyelerde bulunuyor. Döviz kurundaki dalgalanmalara da değinen kırtasiyeciler, yaşanan durumu kırtasiye ürünlerine yansıtmamaya çalıştıklarını belirttiler.

Okula başlamaya hazırlanan öğrenciler, çantadan kaleme, silgiden deftere kadar birçok ürünü yeni eğitim öğretim sezonunda kullanmak için velileriyle birlikte alışverişe çıkmaya başladılar.

Özellikle yeni okula gidecek olan birinci sınıf ve anaokuluna başlayacak olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarına ve okul çantaları ile beslenme çantalarına yoğun ilgi gösterildiğini belirten Kırtasiyeci Mehmet Zeyrek, okul sezonuna hazır olduklarını ve büyük bir yoğunluk ile yeni eğitim öğretim hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.