Silopi`de Suriyeli Çocuklara Türkçe Dil Eğitimi

Silopi`de Suriyeli Çocuklara Türkçe Dil Eğitimi
Şırnak`ın Silopi ilçesinde Suriyeli çocuklara yönelik Silopi Gençlik Merkezinde verilen ve Unicef tarafından desteklenen Türkçe öğrenim kursu çocukların dil problemini ortadan kaldırdı. Silopi...
 

Şırnak`ın Silopi ilçesinde Suriyeli çocuklara yönelik Silopi Gençlik Merkezinde verilen ve Unicef tarafından desteklenen Türkçe öğrenim kursu çocukların dil problemini ortadan kaldırdı.

Silopi Gençlik Merkezi`nde Suriyeli çocuklara haftada 10 saatlik Türkçe öğrenim kursu veriliyor. Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı projesi kapsamında 12 öğrencinin kurs gördüğü gençlik merkezinde, Suriyeli çocuklar, mahallede yaşadıkları dil sorununu açılan kurs sayesinde büyük ölçüde aştı. Yaklaşık 2 ayda Türkçeyi çok rahat konuşabilen çocuklar yazı yazmayı da büyük ölçüde öğrendi. Unicef görevlilerince servis aracı ile evlerinden alınan ve kursun sonunda tekrar evlerine bırakılan öğrencilere ayrıca Hat, Kuran ve Arapça dersi de veriliyor. Kursa katılan Suriyeli kız öğrenci Sitra Hüseyin Türkçeyi artık çok iyi konuştuğunu söyledi. Büyüyünce kurs eğitmeni gibi yabancı dil öğretmeni olmak istediğini belirten Sitra Hüseyin, "buraya Türkçe ve Arapça dersi öğrenmeye geliyoruz. Türkçemiz daha gelişti. buradaki herkesi çok seviyorum. öğretmenlerime de teşekkür ediyorum. öğretmenlerimiz bize herşeyi öğretti. Türkçemizi geliştirdiler. onları hiç unutmayacağım" dedi.

Suriyeli öğrenci Ahmet Alabi bilmediği bir çok kelimeyi rahatlıkla öğrendiğini söyledi. 

Unicef görevlisi Fehime Demir, " Unicef`in projesinin Gençlik Spor bakanlığının desteklediği Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı projesi Suriyeli çocuklarının Türkçe eğitimini vermek için buraya geldik. Silopi Gençlik merkezinde Ekim ayında başladık. bu çocukların Türkçelerini daha çok geliştirmelerini, eğitimlerini, kaynaştırmaları olsun, herşey de kendilerini daha iyi ifade etmeleri için bu dersi verdik" dedi.

Kurs eğitmeni Zeki Aydın ise şunları söyledi:

"çocuklarımda iki aylık sürede de olsa daha önceki eğitimleri ile beraber kendilerini ifade edebildiklerini, mahallede arkadaşlarından öğrendikleri Türkçeyi geliştirdiğimizi görüyoruz. hiç Türkçe bilmeyen öğrencilerin kendilerini yeni yeni ifade ettiklerini görüyoruz."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.