Silopi`de Yemen İçin Kermes Etkinliği

Silopi`de Yemen İçin Kermes Etkinliği
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Yemen için yardım kermesi açıldı. Türgev'in silopi sanat sokağında açtığı...
 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Yemen için yardım kermesi açıldı.

Türgev’in silopi sanat sokağında açtığı kermeste yöresel ev yemekleri ve tatlılar satışa sunuldu. Sabah saatlerinde açılan kermes akşam 21:00’e kadar devam edecek. Kermesten elde edilecek gelirler ülkelerinde iç savaş nedeniyle açlık sıkıntısı yaşayan Yemen halkına gönderilecek. Türgev görevlileri başlattıkları yardım seferberliğine tüm halkı davet etti.

Kermese katılan Hakkı Kaya, “elimizden geldiğince karınca karanınca destek olmaya çalıştık. Allah Türgev çalışan ve öğrencilerinden razı olsun. Üzüldüğümüz esas nokta şudur ki Arabistan gibi bir Müslüman görünen bir devletin maalesef ki bu zulümde en büyük paya sahip olmasıdır. Biz sessiz kalmayacağız. Biz kör sağır dilsizi oynamayacağız. Bu zulüm var oldukça da biz mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza da dik duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kermesi ziyaret eden Silopi ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen ise şunları söyledi:

“yemen’e yardım desteği ile bu kermese katıldık. Kermesi düzenleyen Türgev yurdunda kalan kızlarımız ve velilerimizden oluşmaktadır. Bu bizi çok mutlu etmiştir. Müslümanlar olarak sadece Müslümanların değil tüm insanların vicdanı olarak biz bir sorumluluk hissettik. Yemen’e nasıl katkıda bulunuruz diye düşünürken Türgev böyle bir kermes organize etti. Sorumlulara teşekkür ediyorum. Burada iki amacımız var. Birincisi gençlerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi ikincisi ise Yemen’e katkı sağlamaktır. Belki her öğün kursağımızdan bir şeyler giriyor ama haftalarca kursağından Yemenlilerin bişeyler girmediğini biliyoruz, duyuyoruz. Bunların bertaraf edilmesi bizim en içten duamızdır. Sadece sözde değil sahada da pratikte de katkıda bulunmak amacıyla böyle bir kermes düzenlendi. Bundan dolayı biz çok mutluyuz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.