Silopili Çiftçiden Başkan Vekili Işıktaş`a Ziyaret

Silopili Çiftçiden Başkan Vekili Işıktaş`a Ziyaret
350.000 Dekar ekilebilir çok verimli tarım araziye sahip Şırnak'ın Silopi ilçesinde çiftçilik yapan Mahmut Uçar, Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş'ı makamında...
 

350.000 Dekar ekilebilir çok verimli tarım araziye sahip Şırnak’ın Silopi ilçesinde çiftçilik yapan Mahmut Uçar, Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş’ı makamında ziyaret etti.

Silopi’de tarımsal çeşitliliğin arttırılmasına yönelik çalışmalar gün geçtikçe artarak devam ediyor. Silopi’ye bağlı

Buğdaylı köyünde ikamet eden Mahmut Uçar, her hangi bir tarımsal destek almadan damlama sistemli 60 dönümlük alanda yaz ve kış sebzelerini yetiştierek,ilçenin sebze ihtiyacının karşılanmasına önemli katkıda bulunuyor.

60 dönümlük alanda 16 kişi istihdam ettiği, yazın domates, biber, patlıcan ve salatalık yetiştiren çiftçi Mahmut Uçar, kışın da çeşitliliğini arttırarak yeşil soğan, tere, roka, tere otu, maydanoz, pazı, havuç, kıvrak marul, lahana, karnabahar, karalâhana, ıspanak ve turp yetiştiriyor

Konu ile ilgili Silopi kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş’ı ziyaret eden çiftçi Mahmut Uçar, çalışmalarının devam edeceğini ileride desteğe ihtiyacının olması halinde kendisine destek verilmesini istedi.

 

Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş ise, bu tür çalışmaları her zaman takdir ettiklerini Silopi İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü ile çalışmanın yararlı olacağını ifade ederek çiftçi Mahmut Uçar’a teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.