Silopili Çiftçilere Tarım Sigortası Anlatıldı

Silopili Çiftçilere Tarım Sigortası Anlatıldı
Şırnak'ın Silopi ilçesinde çiftçilere tarımsal sigorta hakkında bilgilendirme yapıldı. Çiftçiler bu tarz seminerlerin devamını istedi. Silopi Koç İlkokulunda Tarım Sigortaları...
 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çiftçilere tarımsal sigorta hakkında bilgilendirme yapıldı. Çiftçiler bu tarz seminerlerin devamını istedi.

 

Silopi Koç İlkokulunda Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme semineri verildi. Seminere, Silopi İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Osmanoğlu, kadın ve erkek çiftçiler katıldı. Seminerde çiftçilere tarımsal sigorta önemi hakkında bilgilendirilme yapıldı. Slayt eşliğinde yapılan sunumda kuraklık, afet, sel felaketi gibi doğal afet durumlarında devletin yüzde 50 destekleme yaptığı anlatıldı. Semineri verimli bulan çiftçiler bu tür bilgilendirmelerin sürekli olarak devam etmesini istedi.

 

Silopi İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Osmanoğlu, “çok yararlı bir toplantı oldu. Bizim gayemiz üreticilerimizi bu konuda bilgilendirmek ve mağdur olmalarını önlemekti. Biz bu tür konuları üreticilerimize anlatmak zorundayız. Görevimizdir” dedi.

Çiftçi Emin Sosyal, “Silopi ilçe tarım müdürlüğü tarafından bu tür bilgilendirmeler yapılıyordu ancak ilk defa Şanlıurfa bölge müdürlüğünden Tarsim olarak bölgemize gelmesi bizi gerçekten sevindirdi. Bilgilendirme amaçlı bu tür toplantıların sık sık yapılmasını istiyoruz. Bilmediğimiz bazı konuları yetkililere ilettik. Yüzde 50 devlet destekli yüzde 50’de biz karşılıyoruz. Onun için herhangi bir sel bakın heyelan yangın konusunda Allah göstermesin her hangi bir zarar olduğunda Tarsim bunu karşılıyordur” dedi.

 

TARSİM TARIM SİGORTALARI NEDİR?

Tarsim Tarım Sigortası, ülkemizde tarımcılık faaliyeti gösteren çiftçilerin, yaptıkları tarımsal emekleri güvenceye almak için poliçe bazında teminatlar altında emeklerini koruma altına alan bir sigorta ürünüdür.

 

Yeni sistemle birlikte, bir yandan çiftçinin ödeyeceği sigorta primine devlet desteği verilmesi sağlanırken, diğer yandan sigortacılık uygulamalarının yeknesak hale getirilmesi, teminat kapsamının aşamalı olarak genişletilmesi ve çeşitlendirilmesi, tazminat ödemelerinin en kısa sürede yapılması, tarım sigortalarının ülke genelinde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

 

Tarım sigortalarının ülke genelinde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Dolu teminatının yanı sıra, don riski dâhil pek çok risk kapsama alınmıştır.

 

TARSİM TARIM SİGORTASI NELERİ KAPSAR?

Tarım Sigortası hem tarımsal ürün, hem hayvanlar, hem de sera, tarım aletleri ve makineleri ile tarımsal yapıları kapsar.

 

Bu ürün, hayvan, bina, alet ve makinelerin kuraklık, dolu, don, sel, taban suyu baskını, fırtına, hortum, deprem, heyelan, yangın, kaza ve zararlılar ile hayvan hastalıklarının neden olacağı zararlar sigorta teminatı kapsamında yer alır.

 

Bu zararlara maruz kalan üretici, bağlı bulunduğu meslek odasına, TARSİM`e, Tarım Müdürlüğü`ne başvurarak zararın karşılanmasını talep eder.

 

Hasar ihbarları yine elektronik ortamda acente tarafından TARSİM`e bildirilmekte hasar tespitlerini bakanlık ve TARSİM ortak programlan ile yürütülen eğitimden geçmiş ve daha sonra bakanlık ve hazine tarafından belgelendirilmiş ziraat mühendislerinden oluşan havuz eksperleri tarafından yürütülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.