Şırnak 500 Yataklı Hastane Yangını: Şok İddialar ve Tepkiler Gündemde

Şırnak 500 Yataklı Hastane Yangını: Şok İddialar ve Tepkiler Gündemde
Şırnak’ta yapımı devam eden 500 yataklı bölge hastanesinde son üç ayda çıkan ikinci yangın, hem halk hem de sivil toplum kuruluşları tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Geçen hafta hastanenin inşaat halindeki üçüncü katında meydana gelen yangın, olayın ardındaki nedenlerin bir an önce ortaya çıkarılması çağrılarını yeniden gündeme getirdi. Şırnak'taki sivil toplum örgütleri ve mahalle muhtarları yangınların kasıtlı olduğunu ileri sürerek, duruma sert tepki gösterdi.sdsdd.jpegŞırnak İyilik Hareketi dönem sözcüsü Mehmet Salih Ertaş, düzenledikleri basın açıklamasında, yangınların tesadüf olmadığını belirterek, "Bunu yapanlar vatan hainidir. Hastaneler savaşlarda bile yakılmaz. Bu bir kamu zararıdır ve herkesin tepki göstermesi gerekir. Türkiye’de başka hiçbir inşaatta ikinci kez yangın çıkmamıştır. Bu kasıtlıdır, kimse aksini iddia edemez" dedi.sdddsdds-001.jpegVekil İrmez: "Yangınlar Tesadüf Değil, Sabotaj Olabilir"

Dem Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez de olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İrmez, bu yangınların tesadüf olmadığını ve bilinçli bir sabotajın işareti olabileceğini ifade etti. Özellikle, yangınların inşaatın önemli aşamalarında çıkması, bu iddiaları güçlendiriyor. Milletvekili İrmez, hastanenin inşaatının hızını takip ettiğini belirterek, "İnşaatın durma nedeninin deprem izolatörlerinin gecikmesi olarak gösterildiğini öğrendik, ancak yangın olaylarının ardından inşaatın hızlanması ve maliyet artışı iddiaları dikkat çekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.