Şırnak Belediyesi'nden Öğrencilere Eğitim Desteği: Başvurular Başladı

Şırnak Belediyesi'nden Öğrencilere Eğitim Desteği: Başvurular Başladı
Şırnak Belediyesi, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına yönelik eğitim yardımını duyurdu.

Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, başvurular 2-27 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak. Şırnak Belediyesi sınırları içinde yaşayan ve şehir dışında lisans eğitimi gören öğrencilerin aileleri bu yardımdan faydalanabilecek.

Eğitim Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Yardım başvurusu yapacak ailelerin, Şırnak Belediyesi Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardım Yönetmeliği'nde belirlenen kriterleri taşıması gerekiyor. Başvuruda bulunacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Türkiye’deki devlet üniversitelerinin örgün lisans programlarında veya tam burslu olarak vakıf üniversitelerinde eğitim alması şart koşuluyor. Ayrıca, şehit ve gazi çocukları gelir kriterine bakılmaksızın bu yardımdan yararlanabilecek.

Başvuru İçin Gereken Belgeler

Başvuru sahiplerinin sunması gereken belgeler arasında öğrenci belgesi, yerleşim yeri belgesi, nüfus aile kaydı, kimlik fotokopisi ve öğrencinin adına kayıtlı banka IBAN dekontu bulunuyor. Başvurular, Şırnak Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği'ne göre değerlendirilecek.

Önemli Detaylar

Aynı haneden yalnızca bir öğrenciye yardım verileceği, yardımdan faydalanacak öğrencinin 25 yaşını geçmemiş olması gerektiği, ve başvuru sahibinin ailesinin ikamet adresinin son 6 ay boyunca Şırnak'ta olması gibi önemli kriterler de yer alıyor. Yabancı uyruklu öğrenciler, yurt dışında eğitim görenler ve özel üniversitelerde %100 burslu olmayan öğrenciler bu yardımdan yararlanamayacak.

Son Başvuru Tarihi 27 Eylül

Eğitim yardımından faydalanmak isteyen ailelerin başvurularını belirtilen tarihler arasında eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekiyor. Şırnak Belediyesi, bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen tüm aileleri bilgilendiriyor ve gerekli belgeleri hazırlamaları için uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.