Şırnak İl Hıfzıssıhha Kurulundan Önemli Kararlar

Şırnak İl Hıfzıssıhha Kurulundan Önemli Kararlar
Şırnak Valiliği'nin İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, gıda satışı denetimi ve haşere kontrolü için önemli kararlar alınarak,Mayıs ve Haziran ayında hummalı bir çalışma başlatılacak.

Şırnak Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, Gıda Satışı denetimi güçlendirme ve vektör ile haşere kontrolü için mücadele planı gibi konular üzerinde odaklanan toplantıda yaz aylarının gelmesiyle sağlık açısından önemli kararlar alındı.

Şırnak Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Alparslan başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulund alınan Kararlar şu şekilde.

1-) Yaz mevsimi ve havaların ısınması ile birlikte açıkta satılan gıda maddeleri insan sağlığını bulaşıcı hastalıklar yönünden tehdit etmektedir. Pazar yerlerinin ve açıkta gıda satışı yapılan muhtelif yerlerin ve ilgili esnafın denetlenmesi için Belediye tarafından ilgili denetim ekibi/ekipleri teşkil edilmesine, bu ekibe/ekiplere gıda denetimi yönünden gerekli bilgi eğitimlerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilmesine, pazar yerlerinin ve açıkta gıda satışı yapılan yerlerin denetiminin kurulacak ilgili belediye ekipleri tarafından yapılmasına, gerektiğinde bu ekiplerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü personelinden desteklenmesine,

2-) Havaların ısınmasıyla birlikte il genelinde özellikle köylerde vektör ve haşere kontrolü için mücadele yapılması gerekliliği doğmuştur. Haşere ve vektörlerle mücadelede etkin sonuç alınması için mücadelenin larva döneminde yapılması gerekmektedir. Bu bağlamda en uygun zaman olan mayıs haziran ayları için ilgili planlamanın yapılıp uygulanmaya başlanmasına, halk sağlığı alanında kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olmasına dikkat edilmesi, doğal yaşama uygun ilaçların tercih edilmesi, hedef canlıya hitap eden ilaçların kullanılması ve ilaçlama ekibinde biyosidal ürünü uygulama konusunda eğitim almış personel olmasına özen gösterilmesine,Alınan kararların ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilmesine".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.