Şırnak Kumçatı`da"Maddenin Riski Ve Korunma Yolları" Eğitimi Verildi

Şırnak Kumçatı`da"Maddenin Riski Ve Korunma Yolları" Eğitimi Verildi
Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, “Madde Kullanım Riski Ve Madde Bağımlılığından Korunma" Konulu Eğitim Kumçatı Aile Destek Merkezi Kursiyerlerine...
 

Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, “Madde Kullanım Riski Ve Madde Bağımlılığından Korunma" Konulu Eğitim Kumçatı Aile Destek Merkezi Kursiyerlerine Verildi

Aile Eğitim Programı(AEP) Kapsamında “Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma’’ konusunda Kumçatı Aile Destek Merkezindeki 23 kursiyere Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim Danışmanlık Biriminde görevli Sosyolog Erdal Ekinci tarafından Kumçatı  Aile Destek Merkezi kurs salonunda eğitim verildi.

Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Erdal Ekinci, “Toplumun çekirdeği olan aile kurumu, yapısı ve temel işlevleri bakımından alternatifi olmayan bir kurumdur. Aile kurumu; çocukların bakımı ve yetiştirilmesi, yeni kuşaklara kültürel kimliğin ve değerlerin kazandırılması, tarihsel ve toplumsal bilincin aktarılması gibi temel işlevleriyle birlikte birey ile toplum arasında temel bir köprüdür.

Ailenin her türden toplumsal sorundan etkilendiği ve yaşanan toplumsal sorunların çözümüne önemli katkılar sağlayan bir kurum olduğu bilinmektedir. Sağlıklı aile yapısı yalnız kendi üyeleri için değil, içinde yaşadığı toplum için de bir denge ve güven unsurudur. Tüm toplumlar için aile kurumunu vazgeçilmez kılan özelliği potansiyelinde taşıdığı koruyucu, önleyici ve eğitici gücüdür. Toplumsal değişme ile birlikte aileler hayatlarını devam ettirirken birtakım destek ve yardımlara gereksinim duymaktadırlar. Bu durumda çağın gereksinimleri karşısında aile bireylerinin özel olarak hazırlanmış aile eğitim programları yoluyla da desteklenmesi önem kazanmaktadır. Aile eğitiminin önemi ve bu alanda atılması gereken adımlar Anayasamızda, Hükümet Programında ve Kalkınma Planlarında açıkça belirtilmiş olup bu alanda alınması gereken tedbirler sıralanmıştır. Aile eğitimi programlarıyla aile bireylerinin yeni bilgiler edinmeleri ve bakış açılarını geliştirmeleri hedeflenmektedir. Bu hedefe yönelik gerçekleştirilen her çaba, aile kurumunun yeni toplumsal şartlara daha kolay uyum sağlamasına ve dinamik gücünü koruyarak sorun çözme kabiliyetinin yükselmesine önemli katkılar sağlayacaktır. “Eğitim ailede başlar” ilkesinden hareketle Bakanlığımız tarafından hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP), bilgi çağının gereklerine uygun olarak toplumun dikkatinin ailenin önemine çekilmesi, aile bireylerinin karşılaştıkları sorun-ları en aza indirebilmeleri ve sorunların aile odağında çözülmesine yönelik olarak hazırlanmıştır. Koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olarak ülkemiz için önemli bir kazanım olan Aile Eğitim Programı; Aile Eğitimi ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya ve Sağlık olmak üzere 5 alan ve 26 modülden meydana gelmektedir. Ülkemizde aileye yönelik eğitim programları, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlar tarafından yürütülmektedir. Aile Eğitim Programı’nı diğer yetişkin eğitimlerinden farklı kılan, geniş kapsamlı bir müfredat içeriğiyle aile odaklı bir eğitim programı olmasıdır. Aynı zamanda dinamik bir program olması nedeni ile yeni ve güncel içeriklerle zenginleştirilmeye ihtiyaç duyan bir program niteliğindedir. Aile Eğitim Programı, program geliştirme ilkelerine bağlı kalınarak özgün bir süreçte geliştirilmiştir. Ülkemizin kendine özgü toplumsal ve kültürel şartları dikkate alınarak hazırlanan program evrensel değerler içermektedir.

Programın hazırlanmasında alanında uzman ve yetkin akademisyenler ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektör temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının birikimlerinden yararlanılmıştır.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.