Şırnak TKDK'dan Yatırımcılar İçin Büyük Fırsat: IPARD III Dönemi İkinci Başvuru Çağrısı

Şırnak TKDK'dan Yatırımcılar İçin Büyük Fırsat: IPARD III Dönemi İkinci Başvuru Çağrısı
Şırnak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2021-2027 IPARD Programı’nın üçüncü döneminde yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik ikinci başvuru çağrı ilanını duyurdu.

Bu program, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmekte olup, Şırnak'taki işletmelere önemli fırsatlar sunuyor.

Programın Kaynağı ve Destek Bütçesi

IPARD Programı Fonu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşturulmuş ve “kamu katkısı” olarak adlandırılan mali destekten oluşmaktadır. Bu destek, uygun harcamalar karşılığında geri ödemesiz olarak faydalanıcılara sunulacaktır. Desteklenecek yatırımlar arasında “M7 – Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları yer almaktadır.

ekran-alintisi.jpgBaşvuru Yapılacak İller

IPARD III Dönemi İkinci Başvuru Çağrısı kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden proje başvuruları kabul edilmektedir. Şırnak’taki işletmeler de bu programdan yararlanma fırsatına sahiptir.

Başvuru Tarihleri ve Yatırım Süreleri

Başvurular, 12 Temmuz 2024 tarihinde saat 09:00’dan itibaren TKDK Şırnak İl Koordinatörlüğü ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi ise 16 Ağustos 2024 tarihinde saat 18:00’de kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi ise 29 Ağustos 2024, saat 18:00’dir. Yatırım süreleri en fazla 12 ay olarak planlanmalıdır.

Önemli Hususlar

Bu çağrı kapsamında açık alanda bitkisel üretim faaliyetleri için makine ekipman desteğine başvuru yapılamayacaktır. Bu tür yatırımlar için 2024 yılı içerisinde ayrı bir çağrıya çıkılacaktır. Proje başvurularının değerlendirilmesi ve desteklenecek projelerin duyurulması süreci, Avrupa Komisyonu’nun IPARD Programı değişikliklerini onaylamasının ardından gerçekleştirilecektir.

Başvurular İle İlgili Bilgiler

Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 2.0), TKDK’nın resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir. Ayrıca, TKDK tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de internet adresinden takip edilmelidir. TKDK Şırnak İl Koordinatörlüğü ve İl İrtibat Ofislerinin adres ve telefon bilgilerine yine kurumun internet adresinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.