Şırnak Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi "Mekânda Erişilebilirlik Ödülü"ne Layık Görüldü

Şırnak Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi "Mekânda Erişilebilirlik Ödülü"ne Layık Görüldü
Şırnak Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” programında "Mekânda Erişilebilirlik Ödülü" kapsamında Turuncu Bayrak ödülüne layık görüldü.

2020 yılında da Turuncu Bayrak ödülünü kazanan Şırnak Üniversitesi Merkezi Kütüphane, her üç yılda bir yenilenen Mekânda Erişilebilirlik alanında bu yıl tekrar ödüle layık görüldü.

2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni'nde konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye'deki yükseköğretim sisteminde öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının ise 58 bin civarında olduğunu belirtti. Özvar, “Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla Engelsiz Üniversite Ödülleri veriyoruz. Bu ödüller sayesinde engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar bizi mutlu ediyor.” dedi.universitemize-engelsiz-universite-odulleri-2024-kapsaminda-turuncu-bayrak-odulu-72b5a8d0-4b66-4f6a-9882-adedf44430ea.jpgŞırnak Üniversitesi Rektörü'nün Açıklaması

Şırnak Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi'nin Turuncu Bayrak ödülüne layık görülmesi üzerine konuşan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, üniversitemizin bütün öğrencilerine olduğu gibi engelli öğrencilerine de eksiksiz bir öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirdiğini vurguladı.

Prof. Dr. Alkış, üniversitemizin geçtiğimiz yıllarda da birçok alanda Turuncu Bayrak ödülü aldığını belirterek, bu ödüllerin engelli öğrencilerimizin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını teşvik ettiğini ifade etti. Ayrıca, ödülün alınması için gerekli hazırlık sürecinde emeği geçen personele teşekkür eden Alkış, üniversitemizin diğer fakülte ve birimleri için de hazırlıkların devam ettiğini söyledi.universitemize-engelsiz-universite-odulleri-2024-kapsaminda-turuncu-bayrak-odulu-92e2a967-4e7f-4368-a823-ceb2c7e07c43.jpgŞırnak Üniversitesinin Önceki Yıllardaki Başarıları ve Gelecek Planları

Geçtiğimiz yıllarda Şırnak Üniversitesi adına 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi, Spor Tesisleri, İlahiyat Fakültesi, Şırnak Meslek Yüksekokulu, Konuk Evi ve Merkezi Yemekhane Binası Mekânda Erişilebilirlik alanında Turuncu Bayrak ödülü almıştı. 2025 yılı için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi "Mekânda Erişilebilirlik Ödülü" için aday olurken, Turizm Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi için de hazırlıklar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.