Şırnak Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi

Şırnak Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi
Şırnak Üniversitesi'nin yemekhanesi önünde toplanan bir grup öğrenci, İsrail'i protesto ederek Filistin'e destek verdi.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Kenan Eren, Filistin'deki katliamlara karşı duydukları öfkeyi dile getirirken, Filistin halkının yıllardır maruz kaldığı zulme karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Eren, "Filistin davasına sahip çıkan arkadaşlarımızla birlikte, bu katliama karşı harekete geçmek ve öfkemizi diri tutmak için buradayız. Soykırımcı Siyonist İsrail’in zulmü her geçen gün daha da artarken, kardeşlerimizi şehit etmeye devam ediyorlar," dedi. Ayrıca Eren, uluslararası kuruluşların ve Avrupa devletlerinin Filistin'e yapılan zulme sessiz kalmasını da eleştirdi.

jdsajds.jpeg

ddfff.jpegAçıklamada, boykot çağrısı yapılarak İsrail'e ekonomik destek vermemek adına yerli ürünlere yönelme önerildi. "En büyük silahımız şu an boykottur," ifadesiyle Eren, Filistin davasına destek olmanın yollarından birinin bu olduğuna dikkat çekti. Öğrenciler, Filistin'in mücadelesinin bir toprak davasından öte insan hakları ve adalet mücadelesi olduğuna vurgu yaparak, desteklerinin devam edeceğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.