Şırnak Üniversitesi`nde"Bağımlılıkla Mücadele Programı" Düzenledi

Şırnak Üniversitesi`nde"Bağımlılıkla Mücadele Programı" Düzenledi
Şırnak Üniversitesi Şehri Nuh Bilgi ve Değerler Kulübü; Yeşilay Şırnak Şubesi, Şırnak İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Şırnak Üniversitesi'nde...
 

Şırnak Üniversitesi Şehri Nuh Bilgi ve Değerler Kulübü; Yeşilay Şırnak Şubesi, Şırnak İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Şırnak Üniversitesi’nde "Bağımlılıkla Mücadele Programı” düzenledi.

Program, Şehr-i Nuh Bilgi ve Değerler Kulübü Başkanı Hasan Aksoy`un açılış konuşması ile başladı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan protokol konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, programda yaptığı konuşmada bağımlılıkla mücadele konusunda ortak bir çaba ile tüm kamu kurum-kuruluşların ortak bilinç çerçevesinde, dayanışma içinde hareket etmesi gerekliliği üzerinde durdu.

Program akabinde Yeşilay Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik ve Şırnak Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Guhdar Zeyrek`in konuşmaları ile devam etti.

Program, bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirecek evrensel temelli bir önleme eğitim programıdır. Program kapsamında tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına göre hazırlanmış 18 modülden oluşmaktadır.

TBM kapsamında belirlenen 244 kazanım çerçevesinde 18 modülün her biri için kitap, broşür, 30’ar dakikalık etkileşimli içerik, ölçme araçları, eğitici ve öğrenci sunuları ve etkinlikler tasarlanmıştır.

TBM kapsamında, ülke genelinde rehber öğretmenlerden oluşan ve bağımlılık alanında for masyon kazandırılan                   "494 Formatör Eğitimci" ve bu formatörlerin eğitim vereceği yaklaşık "28000 Saha Eğitimci" aracılığıyla toplam "20 Milyon Öğrenci"ye bağımlılıklarla ilgili eğitim verilmesi hedeflenmektedir.

Programın pilot çalışması İstanbul’da yürütülmektedir. Proje kapsamındaki eğitimler kazanım bazlı, yüz yüze ve uzaktan eğitimi kapsar şekilde tasarlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde geliştirilecek online içerikler Fatih Projesi’ne entegre olacaktır. Pilot uygulama kapsamında 41 rehber öğretmene 6 günlük formatör eğitimi, 830 rehber öğretmene eğitici eğitimi, yaklaşık 60.000 öğrenciye bağımlılıklar ile ilgili eğitim verilmiştir.

Ayrıca içeriklerin tamamı İslam İşbirliği Teşkilatı ile geliştirilmekte olan işbirliği ile Arapça, İngilizce ve Fransızcaya çevrilecek ve tüm Dünya’da uygulanan bir eğitim programı olacaktır.

Program sonunda katılım sağlayan öğrenciler arasından kura ile 2 öğrenciye burs ve bazı öğrencilere de hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.