Şırnak Üniversitesi"Yerli Gemi Üretimi" İle Sergiye Katıldı

Şırnak Üniversitesi"Yerli Gemi Üretimi" İle Sergiye Katıldı
Mmg (Mimar Ve Mühendisler Grubu) Şırnak Temsilciliği ile Şırnak Üniversitesi'nin ortak çalışması sonucunda; Şırnak Üniversitesi, Ülkemizde AR-GE anlamında en büyük organizasyon olan...
 

Mmg (Mimar Ve Mühendisler Grubu) Şırnak Temsilciliği ile Şırnak Üniversitesi’nin ortak çalışması sonucunda; Şırnak Üniversitesi, Ülkemizde AR-GE anlamında en büyük organizasyon olan “MMG 3. Ar-ge&inovasyon zirvesi ve sergisi”ne “yerli gemi üretimi” isimli kompozisyonla stant açarak yer aldı.

Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından, MMG 3. Ar-Ge &İnovasyon Zirvesi ve Sergisi 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye`nin yerli yeniliğini temsil eden zirvede, Ar-Ge tabanlı yerel kalkınmanın önündeki engellerin giderilmesi gibi birçok konu gündeme taşındı. Etkinlikte iki gün boyunca 12 oturumda toplam 56 konuşmacı yer aldı ve birçok ikili görüşme gerçekleştirildi.

Şırnak Üniversitesi “Yerli Gemi Üretimi” adlı projeyle Mimar ve Mühendisler Grubu’nun ev sahipliği yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da desteklemiş olduğu MMG 3. Ar-Ge&İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde stant açarak katılım sağladı. Standa şehrimizin ve üniversitemizin yapmış olduğu bilimsel çalışmaların tanıtımı yapıldı.

Şırnak Üniversitesi alınlıklı standımıza ilgi büyüktü. Standımızı; MMG Genel Başkanı Osman Balta, MMG Genel Sekreteri Mehmet Çoşkun, MMG Yönetim Kurulu üyeleri, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynel Fuat Toprak, MMG Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, Ar-Ge Merkezlerinin temsilcileri, Üniversitelerin ilgili alanlardaki akademisyenleri ve öğrenciler, farklı disiplinlere ait sektör temsilcileri, kalkınma ajanslarının temsilcileri ve organizasyona katılım sağlayan katılımcılar ziyaret etti. Şırnak Üniversitesi,“ Yerli Gemi Üretimi” programı kapsamında, hocalarımızı ve öğrencilerimizi, standımızı ziyaret eden katılımcılarla buluşturan böylesi organizasyona imza atmakla MMG Şırnak Temsilciliği olarak gururluyuz.

Organizasyon’a; Şırnak Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Zeynel Fuat Toprak, Şırnak MMG Temsilcisi Yusuf ÖZALP, Şırnak Üniversiteli MMG Temsilcisi Nurullah TAN, Şırnak MMG üyelerinden Halil ŞIK ve Mazlum YAŞAR. Şırnak Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Asaf Tolga Ülgen, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Turşucu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Haskul, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Yavuz, 9 mühendislik öğrencisi ile Üniversitemizden mezun öğrenciler yer aldı.

Ülkemizde AR-GE anlamında en büyük organizasyonda yer aldık, Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalar hakkında ve şehrimiz hakkında ziyaretçilere öğrencilerimiz sunum yaptı, Şehrimizi ve Üniversitemizi temsilen giden katılımcılarımız sergide teknoloji, inovasyon ve ArGe konularında açılan stantları ziyaret eder yapılan çalışları yerinde gördü.

 Zirvede konuşan bakanlar ile bu alanda önemli çalışmalar yürüten kişilerin yapmış olduğu söyleyişiler dinlediler. Birçok Üniversite’nin Teknoloji Transfer Ofisi olarak katılım sağladığı ve sektörde lider kurum ve kuruluşların da bulunduğu organizasyonda stant açmanın ve sunum yapmanın gururu ve onuru yaşanmış oldu. Şırnak’tan katılım sağlayan ekip; teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge konularında gelişme ve yenilikleri yerinde gözlemleyerek zirve katılımcılarıyla bir dizi temasta bulundu. İlk kez katılım sağladığımız AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi ile birlikte, bundan sonra yapılacak bu tür organizasyonlara proje ve AR-GE çalışmaları için bir başlangıç görevi görmüş oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.