Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı Yayımladı

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı Yayımladı
Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Mehmet Aktaş yayımladığı kutlama mesajında, “30 Ağustos Zaferi'nin 96'ncı yılını...
 

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Mehmet Aktaş yayımladığı kutlama mesajında, “30 Ağustos Zaferi’nin 96’ncı yılını kutlamanın mutluluğunu, heyecanını ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız” dedi.

 Vali Aktaş, “Milletler tarihinden güç alarak geleceklerini inşa ederler. Ecdadımız; tarihin her döneminde, milli egemenliğini ve bağımsızlığını korumayı başarmış, büyük bedeller ödeyerek bizlere parlak zaferlerle dolu bir tarih bırakmıştır. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin emaneti ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma yolunda, bu şanlı tarih ve bu büyük zaferler bizlere ilham olmaktadır.

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da meşalesi yakılan kurtuluş mücadelemizi büyük ölçüde nihayete erdiren, 30 Ağustos 1922 tarihinde gerçekleşen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi; şüphesiz şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden biridir.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimiz ve kahraman ordumuzun bütünleşmesiyle, işgal güçlerine karşı kazanılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin azim ve inancının zaferidir.

Bu büyük zaferle milletimiz; 26 Ağustos 1071 tarihinde kazanılan Malazgirt Meydan Muharebesi ile vatan edindiğimiz bu toprakların ebediyete kadar yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Ayrıca bu büyük zafer işgal altında bulunan birçok ulusa da örnek olmuştur.

Aziz milletimiz; dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik her türlü hain saldırı karşısında şanlı tarihinden aldığı ilhamla gereken özveriyi, dik duruşu, azim ve kararlılığı göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Cesareti, disiplini ve başarısıyla her zaman iftihar ettiğimiz muzaffer ordumuzun kahraman mensuplarını yürekten selamlıyorum.

Tüm Şırnaklı hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı ve Zafer Haftası’nı kutluyor, tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.