Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Cizre`de Esnafları Ziyaret Etti

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Cizre`de Esnafları Ziyaret Etti
Cizre'de esnafları ziyaret edip, vatandaşların sorunlarını dinleyen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, huzurun ve güvenliğin hakim olduğu bir yerde yatırımda olur, istihdam da. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize sahip...
Cizre’de esnafları ziyaret edip, vatandaşların sorunlarını dinleyen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, huzurun ve güvenliğin hakim olduğu bir yerde yatırımda olur, istihdam da. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım. Toplumun huzuruna kast edenlere müsaade etmeyelim.”dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Cizre ilçesine gelen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, beraberinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, TSO Başkanı Salih Sefinç ile birlikte Nusaybin Caddesi Dört yol kavşağında bulunan esnafları ziyaret edip, vatandaşlarla çay ocağında oturup hem çay içti hem de sohbet etti.

         Esnafları işyerlerinde ziyaret eden Vali Aktaş, esnafların sorun ve önerilerini de dinleyip, yoldan geçen vatandaşlarla ayaküstü sohbet edip, çocuklara hediyeler dağıttı.Çay ocağındaki vatandaşlarla tek tek selamlaşan Vali Aktaş ve beraberindekiler daha sonra vatandaşlarla oturup hem çay içti,hem sohbet etti,hem de vatandaşların sorun ve önerilerini dinledi.

İşin başının huzur olduğuna vurgu yapan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş;” huzurun hakim olduğu Cizre’de hizmetlerde yapılıyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Cizre daha güzel bir şehir olacak. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım gerisi kolay zaten. Gençlerimiz yeni açılan okullarda okuyup üniversitelerde de okuyacaklar. Ondan sonra meslek sahibi olup, kendi işlerini kuracaklar.”dedi.

         Cizreli bir gencin ben işsizim sözü üzerine gençlere ve çay ocağında oturanlara hitaben kısa bir açıklama yapan Vali Aktaş, devletin işkur veya kadrolu aldığı işçiler var ama onunla biz tüm işsizleri işe yerleştiremeyiz. Aslında bizim bu konuda sanayiyi ve özel sektörü teşvik etmemiz lazım. Teşvik ediyoruz ama daha fazlasını buraya getirmemiz lazım. Onun için Şırnak’ın biraz daha imajını değiştirmemiz lazım. Ama huzur lazım, güvenlik lazım. Bunlar odlumu işte oluyor, yatırımda oluyor, istihdamda oluyor. Buradaki işsizlik sorununu çözmek için özel sektörü teşvik etmek lazım, buraya fabrikalar açılması lazım, Buraya yatırım yapılmasını sağlayın. Onun için de buranın huzuruna ve güvenliğine sahip çıkalım. Çünkü huzurun ve güvenliği olmadığı bir yere kimse yatırım yapmaz. Bunun içinde hepimizin gayret etmesi lazım. Yani burada toplumun huzuruna kast edenlere müsaade etmememiz lazım. Her Cizrelinin ve Şırnaklının şehrine sahip çıkması lazım.”dedi.

        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.