Şırnak Ve Anadolu Üniversitesi Sertifika Programı Verecek
Şırnak Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Ortaklığında Şırnak Üniversitesi Tüm Akademik Personeline Sertifika Programı Verilecek.
Dijital çağa ayak uydurmak için dijitalleşme ekseninde dönüşüm ve bilgiye ulaşımda "açık bilim" ve "açık erişim" politikalarını hayata geçirmeyi hedefleyen Şırnak Üniversitesi, YÖK’ ün ve Anadolu Üniversitesi`nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında tüm akademik personelimiz sertifika programına dahil edildi.
Bu nedenle, Yükseköğretim Kurulunun Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında Şırnak Üniversitesi akademik personellerinin hizmetine açılan "Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme” isimli kitlesel açık çevrimiçi sertifika programı eğitimi verilmektedir. Ders kapsamında yükseköğretimde dijital dönüşüm olgusu, yenilikçi öğrenme yaklaşım ve uygulamaları, yüz yüze eğitim süreçlerine teknoloji entegrasyonu ve e-öğrenmeye yönelik kavram ve uygulamalar örneklendirilerek verilmektedir.
Şırnak Üniversitesi 22 Mayıs 2008 tarihinde, 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu’nun Ek 101. Maddesi uyarınca kurulmuştur. Aynı yıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130. ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca Prof. Dr. Ali AKMAZ’ı Üniversitemize Kurucu Rektör olarak atamıştır. Rektörlük süresi 2012 yılında dolan Prof. Dr. Ali AKMAZ, Üniversitemizde ilk kez yapılan Rektörlük Seçiminde en fazla oyu almış ve Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL tarafından Eylül 2012’de ikinci kez Rektör olarak atanmıştır.
Kurucu Rektör Prof.Dr. Ali AKMAZ`ın 2015 yılı Şubat ayında Rektörlükten ayrılmasından sonra, yapılan Rektörlük Seçiminde en fazla oyu alan Prof.Dr. Mehmet Nuri NAS, 18 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Rektör olarak atanmıştır.
Kuruluşumuzdan bu yana her geçen gün büyük bir azim ve gayretle çalışmalarımıza devam ederek başarı grafiğimizi yükseltmekteyiz. Şırnak Üniversitesi olarak kuruluş aşamasında dört akademik, bir idari personel ve bir geçici personelle başladığımız yolumuza, 255 akademik personel, 184 idari personel, 73 geçici hizmetli personel ve 3108 öğrencisiyle devam ederek büyük bir aile olmanın haklı bir gururunu yaşamaktayız.
Fiziki imkansızlıklara rağmen Üniversitemizi bilim yuvası yapma çabamızdan hiçbir zaman taviz vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizde dört Meslek Yüksek Okulu, iki Yüksek Okul, dört Fakülte, iki Enstitü ve Rektörlüğümüze bağlı üç Bölüm ile 70 açık bölümümüz mevcuttur. Açık olan 70 bölümün 34’ünde fiilen eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Fakültelerimiz ve Bölümleri şunlardır:
Fakültelerimiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü, İşletme Bölümü,
Kamu Yönetimi Bölümü. Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Maden Mühendisliği Bölümü. Makine Mühendisliği Bölümü, İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü. Temel İslam Bilimleri Bölümü, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Bitki Koruma Bölümü, Biyosistem Bölümü, Gıda Bölümü, Peyzaj Bölümü, Su Ürünleri Bölümü, Tarım Ekonomisi Bölümü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Tarla Bitkileri Bölümü, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Zootekni Bölümü,
Enstitülerimiz; Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksekokullarımız, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Antrönörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon, Spor Yöneticiliği,Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Meslek Yüksekokullarımız, Cizre Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Elektronik Haberleşme Bölümü, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümü, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü, Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü. Silopi Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü, Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Lojistik Bölümü. İdil Meslek Yüksekokulu, Arazi Muhafaza ve Islah Bölümü, Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler Bölümü, Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü, Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü, Laborant ve Veteriner Sağlığı Bölümü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.