Şırnak’ın en önemli sorunu için ilk adım atıldı

Şırnak’ın en önemli sorunu için ilk adım atıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesi başta olmak üzere göl ve barajların olduğu yerlerde yaşanan boğulma olaylarına zamanında müdahale edilebilmesini sağlamak amacı ile Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Su Altı Grup Amirliği’nin kurulması için girişimde bulunuldu.

iha-11.jpg

Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, her yıl yaz aylarında Şırnak ve bölgesinde yaşanan boğulma vakalarına müdahale edilmesini sağlamaya yönelik Şırnak’ta Su Altı Grup Amirliği’nin kurulması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştü.

dsc-3939.jpg

Vekil Tatar, Bakan Yerlikaya ile yaptığı görüşmede, il genelinde akarsu ve baraj göllerinin yoğunluğu nedeniyle artan boğulma vakalarını dile getirip, meydana gelen vakalara ivedi ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi için Şırnak’ta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Su Altı Grup Amirliği’nin kurulmasını talep etti.Milletvekili Tatar, ziyaret sonunda göstermiş oldukları yakın ilgi için Bakan Yerlikaya’ya teşekkür etti.

iha-9.jpg

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Cizre başta olmak üzere akarsu, göl, gölet ve baraj suyuna serinlemek için giren ve çoğu zaman boğulma vakası ile sonuçlanan olaylarda il genelindeki dalgıç ekibinin yetersiz kalmasından dolayı Bitlis, Tatvan ve Diyarbakır’dan gelen ekiplerin desteği ile arama kurtarma çalışmaları yürütülüyor.

dsc-3965.jpg

Yaşanan boğulma vakalarında zaman kaybı yaşamamak ve olaya zamanında müdahale ederek hem boğulma vakalarını önlemek hem de boğulma vakalarını erken sonuçlandırmak adına Şırnak’ta Su Altı Grup Amirliği’nin kurulması büyük önem arz ediyor.

iha-7.jpg

Cizre Belediyesi Dalgıç Ekibi ve AFAD Şırnak İl Müdürlüğü Dalgıç ekibinin yanında Şırnak Emniyet Müdürlüğü Bünyesinde Su Altı Grup Amirliği’nin kurulması hem il genelinde hem de bölge genelindeki vakalarında en erken sürede çözüme kavuşturulmasına büyük bir katkı sağlayacaktır.

iha-12.jpg

Kaynak:Azad Mendeş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.