Şırnak`ın Fedakâr Öğretmeni

Şırnak`ın Fedakâr Öğretmeni
Şırnak'ta görev yapan öğretmen Muammer Uğur, öğrencilerinin eğitim seviyelerini en üst seviye çıkarmak için her türlü fedakarlığı yapıyor. Başarı üstüne başarı...
 

Şırnak’ta görev yapan öğretmen Muammer Uğur, öğrencilerinin eğitim seviyelerini en üst seviye çıkarmak için her türlü fedakarlığı yapıyor. Başarı üstüne başarı elde eden  bu öğretmenin hikayesini siz değerli okuyucumuzlarla paylaşmak istedik.

 

Şırnak Toki İlköğretim okulunda görev yapan Şırnak doğumlu, ancak babasının mesleği gereği farklı illerde büyüyen ve okuyan Muammer Uğur, öğretmen olarak atandığı memleketi Şırnak`ta öğretmenliği hakkıyla yerine getiriyor. 

Öğrencilerinin eğitim düzeyini en üst seviyeye çıkarmak için her türlüğü fedakarlığı yapan öğretmen Uğur, hem öğrenci hemde öğrenci velileri ile birebir istişarelerde bulunarak öğrenci ve veli farkı gözetmeksizin üstün gayretleri ile ilk okul öğrencilerinin en iyi şekilde yetiştirerek Türkiye geneli yapılan bütün deneme sınavlarında birden fazla 1. çıkarmasını sağlıyor.

 

Son olarak da henüz okuma yazma ve okuduğunu anlama dönemindeki 2. sınıf öğrencilerinin tümün 100% başarılı performans sağlayarak Türkiye geneli deneme sınavlarında bütün öğrencilerinin ilk 100 sırasında başarı gösterildiği belirtildi.  

Muammer Öğretmenin bu başarısının Şırnak ilinde eğitim seviyesinin düşük olmasının yanında bu şekilde öğrenci ve ve velilerle uyum sağlayarak, tatillerde bile öğrenci ve veliler iletişim kurarak üstün başarı sağlayan Muammer Öğretmen yetkililerce şimdiye ne ödül ne de örnek teşkil edecek her hangi bir girişimde bulunulmamıştır.

 

Bir öğrenci velisi ; Muammer Öğretmenizin üstün gayreti ve üstün başarısını bütün veliler bizzat şahittir. Öğrencileri  çok şanslıdır. Keşke bütün öğretmenlerin bu şekilde örnek teşkil edebilecek seviyede gayret etmeleri için teşvik ve girişimler olsaydı. Çok kez tayin düşündük, ancak çocuğumuz Muammer öğretmen sayesinde çok başarılı olduğu için farklı yere tayin isteyemedik.”diyor 

 

Muammer Öğretmenin başarısını Şırnak`ta bilmeyen duymayan yoktur. Öğrenciler için nasıl ki Başarı Belgesi ve ödül pahal biçilmez bir mutluluk ise Öğretmenler için de aynı şekilde paha bilmez mutluluk ve onurdur.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.