Şırnak’ın Meşhur Feraşin Yaylası Balı İçin Coğrafi İşaret Başvurusu Yapıldı

Şırnak’ın Meşhur Feraşin Yaylası Balı İçin Coğrafi İşaret Başvurusu Yapıldı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki meşhur Feraşin Yaylası'nda üretilen bal için coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan, yaptığı açıklamada Şırnak İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nin 2010 yılında kurulduğunu ve bugün 1100 aktif üye ile 80.000 arılı kovana sahip olduğunu belirtti.

Şırnak Balının Yolculuğu

Habip Aşan, arıcıların yaz aylarında Uludere ve özellikle Beytüşşebap ilçesinin yüksek rakımlı, bol endemik bitki örtüsüne sahip yaylalarında faaliyet gösterdiklerini, kışlatmayı ise Şırnak merkez, İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yıllık 700-800 ton bal üreten birliğin, organik mevzuata uygun üretim yaptığını ve patent ile markalaşma süreçlerini tamamladığını söyledi. Coğrafi işaret işlemleri de hızla devam ediyor.

img-20240710-wa0016.jpgProjeler ve Başarılar

Şırnak Arıcılar Birliği, bugüne kadar birçok projeyi başarılı bir şekilde tamamladı. Yurt içi ve yurt dışı teknik geziler, çalıştaylar ve fuarlara katılarak deneyimlerini artırdılar. Dicle Kalkınma Ajansı ve Şırnak Üniversitesi ortaklığı ile Arı Hastalıkları Laboratuvarı kuruldu ve temel petek ile yem üretim tesisi inşaatı devam ediyor.

Teşekkür ve Destek

Habip Aşan, Şırnak’ta arıcılığın gelişmesinde katkıda bulunan Şırnak Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, GAP İdaresi, Dicle Kalkınma Ajansı, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Belediyesi ve tüm kamu kuruluşları ile çiftçilere teşekkür etti.img-20240710-wa0014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum