Şırnaklı Öğrenciler Antep Ve Urfa`ya Geziye Gönderildi

Şırnaklı Öğrenciler Antep Ve Urfa`ya Geziye Gönderildi
Şırnak`tan 22 öğrenci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen Okul Destek Projesi kapsamında Gaziantep ve Şanlıurfa`ya geziye gitti. Okul Destek Projesi ile Şırnak`tan Gaziantep Şanlıurfa`ya...
Şırnak`tan 22 öğrenci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen Okul Destek Projesi kapsamında Gaziantep ve Şanlıurfa`ya geziye gitti.

Okul Destek Projesi ile Şırnak`tan Gaziantep Şanlıurfa`ya düzenlenen gezi programına katılacak 22 öğrenci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

İl Müdürü Muzaffer Akçam, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Okul Destek Projesi ile 22 öğrencinin Şanlıurfa ve Gaziantep`te çeşitli etkinliklere katılacağını belirterek, "İnanıyorum ki bu gezi onların derslerine ödüllendirmek adına moral olarak olumlu yönde etki edecektir." dedi.

Öğrencilerden Eren Tarık Som da Gaziantep ve Şanlıurfa`yı ilk kez görebilmenin heyecanını yaşadığını ifade ederek, gezi programıyla tarihi yerleri gezeceklerini, teleferiğe bineceklerini, hayvanat bahçesini göreceklerini kaydetti. Rabia Tatar da gezi programı boyunca çeşitli etkinliklere katılacaklarını belirterek, bunun için heyecanlı olduğunu söyledi.

Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü; Sosyal Uyum, Okul Destek Projesi ve Çocuk Hakları İl Komitesi çocuklarına yönelik düzenlemiş olduğu gezi, Şırnak Üniversitesindeki kahvaltı sonrası başlamış olup Şanlıurfa`da yöresel yemeklerden oluşan öğle yemeği ile devam etti. Şanlıurfada tur rehberi eşliğinde Balıklıgöl, Tarihi Mağaralar ziyaret edilip kent tarihi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından Gaziantep iline varıldı. Yenilen akşam yemeği sonrası sinema filmine gidildi, burada çocuklar ilk defa sinemaya gelmenin heyecanını yaşadı.

Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü; Sosyal Uyum, Okul Destek Projesi ve Çocuk Hakları İl Komitesi çocuklarına yönelik düzenlemiş olduğu gezinin 2nci durağı Gaziantep oldu. Gaziantep ilinde yapılan kahvaltı sonrası Türkiye`nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesine gidildi. Bahçe görevlileri tarafından çocuklara nesli tükenmiş ve tükenmekte olan hayvanlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ardından Çocuklar ilk defa teleferiğe binmenin heyecanını yaşadı. Son olarak Dünya Çocuklarının eğlencesi olan oyuncağın geçmişten günümüze olan değişiminin sergilendiği Oyuncak Müzesi ziyaret edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.