Şırnaklı Öğrencilerden Aşçı Ali Usta'ya Unutulmaz Veda

Şırnaklı Öğrencilerden Aşçı Ali Usta'ya Unutulmaz Veda
Şırnak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’nde 10 yıldır aşçı olarak görev yapan Ali Yumak, 47 yıllık meslek hayatını tamamlayarak emekli oldu.

Emekliliğinin son gününde öğrenciler, Ali Usta’ya unutulmaz bir veda sürprizi hazırladı.

1998 yılından itibaren Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde aşçı olarak çalışan Ali Yumak, 2014'te Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi'nde görevlendirildi. Öğrencilere yıllarca sevgiyle yemek hazırlayan Ali Yumak, 16 Ekim’de emekliye ayrılmak için dilekçe verdi. Son iş gününde ise öğrencilere verdiği sözü tutarak döner yaptı. Ardından, okul müdürünün imza bahanesiyle odasına çağırdığı Ali Yumak, yöneticilerle vedalaştıktan sonra kapıda öğrencilerin sevgi çemberine alındı. Alkışlar eşliğinde okuldan uğurlanan Ali Usta'nın veda anı, sosyal medyada büyük ilgi gördü."Sevgiyle Yaptım"

Ali Yumak, meslek hayatının son gününde duygularını şöyle paylaştı: "1998’den beri Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışıyorum. 2014 yılında Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’ne atandım ve o zamandan beri öğrencilerime severek yemek yaptım. Son günümde de döner yaparak onlara veda ettim. Hiçbir şeyden haberim yoktu, kapıdan çıktığımda öğrencilerimin bu sevgi dolu karşılamasıyla duygulandım. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bu güzel veda Allah herkese nasip etsin.”

sdsdsds.jpegOkul Müdürü: "Ali Usta Bir Değerdi"

Okul Müdürü Kerem Batmaz, Ali Yumak’ın okul için büyük bir değer olduğunu belirterek, “Ali Usta ile 7 yıldır birlikte çalıştık. İşini severek yapan, yemeklerine sevgisini katan biri olarak tanındı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından çok sevildi. Emeklilik süreci geldiğinde, ona böyle bir veda yapmayı uygun gördük. Sosyal medyada da büyük beğeni topladı."dedi

Öğrencilerden Duygusal Mesajlar

Öğrenciler ise Ali Usta’nın ayrılmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Öğrencilerden biri, "Ali Usta bizim için adeta bir baba gibiydi. Bize her zaman çok iyi davrandı, babamızın yokluğunu bize hiç hissettirmedi. Şu anki yemekler güzel olsa da Ali Usta’nın yemekleri bambaşkaydı," şeklinde konuştu. Öğrenciler, Ali Usta’nın emekliliğe ayrılmasının ardından onun sıcaklığını ve yemeklerinin lezzetini özleyeceklerini belirtti.

Ali Yumak’ın emekliliği, sadece öğrenciler değil, tüm okul personeli için büyük bir kayıp olarak görülüyor. Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’nde görev yaptığı süre boyunca hem yemekleriyle hem de samimi tavırlarıyla herkesin gönlünde taht kuran Ali Usta, kendisine yapılan bu veda ile duygusal anlar yaşadı.

dsdddsd-002.jpegwdsdds.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.