Şırnak’ta Eğitimde Belirsizlik: Okul ve Öğretmen Eksikliği Endişesi

Şırnak’ta Eğitimde Belirsizlik: Okul ve Öğretmen Eksikliği Endişesi
Türkiye genelinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı geçtiğimiz hafta okul öncesi ve 1. sınıfların uyum süreci ile başlarken, Şırnak'ta ise durum farklı.

Kentte, hem okul hem de öğretmen eksikliği nedeniyle uyum süreci henüz başlamış değil. Şırnaklı veliler, yaklaşan eğitim dönemi öncesinde çocuklarının geleceği konusunda endişeli.

Okullarda Tadilat Telaşı

9 Eylül Pazartesi günü Türkiye genelinde okulların açılması beklenirken, Şırnak’ta eğitim kurumlarında son dakika tadilat çalışmaları dikkat çekiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idareleri, yaz tatilinde harekete geçmek yerine okulların açılmasına yalnızca üç gün kala yoğun bir onarım çalışmasına başladı. Özellikle Gazipaşa ve Ömer Keçecigil İlk ve Ortaokulları’nın birleştirilmesi, Atatürk İlk ve Ortaokulu'na yıkım kararı alınması, Şırnak Lisesi’nin ise tadilata girmesi öğrencileri ve velileri tedirgin ediyor.

Öğretmen Açığı Eğitim Hayatını Tehdit Ediyor

Eğitim-Sen'e göre Şırnak'ta yaklaşık 3 bin öğretmen açığı bulunuyor. Geçen eğitim yılının sonunda çok sayıda öğretmenin başka illere tayin edilmesi, eğitimdeki mevcut sıkıntıları daha da derinleştirdi. Yeni atamaların yapılmaması, branş derslerindeki eksikliklerin özellikle sınavlara girecek öğrenciler için ciddi sonuçlar doğurabileceğine işaret ediyor.

Şırnak’ta eğitimde yaşanan bu belirsizlik ve eksiklikler, hem öğrencilerin akademik başarısını hem de velilerin güvenini olumsuz yönde etkiliyor. Veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu sorunlara acil çözüm bulmasını bekliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.