Şırnak’ta Enerji Alanında Yapılan Dev Yatırımlar: Toplam 397 Milyon TL

Şırnak’ta Enerji Alanında Yapılan Dev Yatırımlar: Toplam 397 Milyon TL
Şırnak Valiliği, 2003-2024 yılları arasında il genelinde enerji sektöründe yapılan yatırımları kamuoyuyla paylaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın liderliğinde gerçekleşen projeler, bölgenin enerji altyapısını güçlendirmek adına atılan önemli adımlar arasında yer alıyor. Elektrik iletim hatlarından doğalgaz altyapısına kadar birçok alanda yürütülen çalışmalar, Şırnak’ın enerji ihtiyacını karşılamada büyük rol oynuyor.

Elektrik Altyapısına Dev Yatırımlar

TEİAŞ 16. Bölge Müdürlüğü tarafından 2003-2024 yılları arasında gerçekleştirilen projelerde toplam 165 milyon 608 bin TL’lik yatırım yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda tamamlanan başlıca projeler şunlar:

154 KV Batman II-Ilisu-Cizre Elektrik İletim Hattı (EIH)

154 KV Şırnak Trafo Merkezi (TM)

154 KV Uludere EIH Branşman Şırnak EIH

380 KV Silopi TES-Cizre 380 EIH

Cizre 380 Trafo Merkezi

Toplamda 165 milyon TL'nin üzerinde yatırımla elektrik altyapısı güçlendirilmiş olup, 2024 yılında devam eden herhangi bir yeni yatırım bulunmamaktadır.

Doğalgaz Projesiyle Şırnak ve Çevresi Rahatlayacak

Şırnak’ı doğalgazla buluşturmak amacıyla başlatılan doğalgaz boru hattı projesi, 2016 yılında hayata geçirilmişti. Vemak İnşaat tarafından 138 milyon TL bedelle başlatılan proje, toplam 212.655 metre boru hattı döşenmesiyle tamamlandı. Şırnak Merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerini kapsayan doğalgaz dağıtım ağının Akmercan Doğalgaz Dağıtım A.Ş tarafından yürütüleceği açıklandı. Bu proje kapsamında 801 km doğalgaz şebekesi kurulması hedefleniyor ve toplam yatırım tutarı 94 milyon TL olarak belirlendi.

Toplam Yatırım: 397 Milyon TL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Şırnak iline enerji alanında bugüne kadar toplamda 397 milyon 608 bin TL tutarında yatırım gerçekleştirildiği kaydedildi. Bu yatırımlar, Şırnak ve çevresindeki bölgelerin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.