Şırnak’ta Engelli Vatandaşın Yardım Çığlığı: “Dışarı Çıkmak İstiyorum”

Şırnak’ta Engelli Vatandaşın Yardım Çığlığı: “Dışarı Çıkmak İstiyorum”
Şırnak merkeze bağlı Aslanbaşar Köyü’nde yaşayan yüzde 84 bedensel engelli Cellattin Erol, bozulan akülü sandalyesi nedeniyle aylardır evinden dışarı çıkamıyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yeni bir araç temin edemeyen aile, yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyor.

Daha önce aldığı akülü sandalyesiyle köy içinde dolaşabilen ve dış dünya ile bağ kurabilen Cellattin Erol, son 2-3 aydır arızalanan ve artık tamir edilemeyen aracı nedeniyle adeta evine hapsoldu. Ailesi, defalarca tamir ettikleri sandalyenin artık tamamen işlevsiz hale geldiğini ve yenisini alacak güçlerinin kalmadığını dile getirdi.
“Dışarı Çıkıp Nefes Almasını İstiyoruz”
Erol ailesi, Cellattin’in yeniden sosyal hayata karışabilmesi ve en azından köy içinde dolaşabilmesi için bir akülü sandalyeye ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, “Bir araç temin edilirse, oğlumuz tekrar dışarı çıkıp nefes alabilecek. Maddi imkanlarımız yetersiz, yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.

Küçük bir çağrıda bulunan Cellattin Erol ise, “Arabam bozulduğu için dışarı çıkamıyorum. Dışarıya çıkmayı çok istiyorum. Lütfen arabamı yapar mısınız?” ifadelerini kullandı.

İletişim:
Cellattin Erol’un abisi Yusuf Erol – 0543 966 73 87

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.