Şırnak`ta Engelliler Gönüllerince Eğlendi

Şırnak`ta Engelliler Gönüllerince Eğlendi
Şırnak'ta “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 Aralık...
 

Şırnak’ta “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde engeliler gönüllerince eğlendiler.

Programa Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Ak Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan,  AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Şırnak Üniversitesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Programda engelli öğrenciler dans gösterisi, semazen gösterimi yaptı ve halay çekerek gönüllerince eğlendiler. Halay çekimi renkli görüntülere sahne oldu. Keyiflerince eğlendikleri bir gün geçiren engellilerin mutlulukları yüzlerinden okundu. Oluşturulan koroda işaret dili ile çeşitli şarkılar seslendirdi. Görme engelli vatandaş İsmail Babat’ın Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği türküler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. 

Programda konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, “devletlerin gelişmişlik düzeyi insana verdiği değer ile ölçülmektedir. Bu doğrultuda engelli vatandaşların iyi bir eğitim almaları, istihdam imkanlarına ulaşmaları, tedavileri ve rahabilatasyon süreçlerini sağlamak sosyal devletlerin en önemli görevleridir. İşte bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti devletimizde bütün imkanlarını engelli vatandaşlarımızın hayatın doğrudan içinde olmaları için seferber etmişlerdir. Özellikle son yıllarda özellikle şehirlerimizin altyapılarını engelli vatandaşlarımız için günlük hayatlarını normal bir şekilde sürdürebilmeleri için uygun hale getirilmesi başta olmak üzere, engelli kardeşlerimizin mümkün olduğunca üretim alanına, istihdama kazandırılması için her türlü teşvik uygulaması yapılmaktadır. Yine çalışacak durumda olmayanlar içinde yaşamlarını devam ettirmek için çok ciddi kaynaklar aktarılmaktadır. Bakım ücretlerinden maaşlarına kadar. Bunun yanında bizim asıl zihinlerdeki engelleri kaldırmak. Zihinsel olarak, mantalite olarak, toplum, millet olarak engelli kardeşlerimizi bizim kucaklamamız gerek. Her zaman onların yanında olmamız gerekir” dedi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Aktaş Mesajında, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyi insana verdikleri değerle ölçülmektedir. Engellilerin; eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir. Devletimiz, engellilerimizin günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için çok ciddi çalışmalar yürütmektedir. Anayasa’mızın 61. maddesinde “Devlet, sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır.” ifadesi yer almaktadır. Engellilerimizin ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesine ilişkin yapılan çalışmaların bir lütuf değil anayasal bir hak olduğu da asla unutulmamalıdır.

 

Engelli kardeşlerimizin içinde bulundukları zor şartlara rağmen sanattan spora, eğitimden iş hayatına kadar hayatın her alanında büyük başarılara imza attıklarını görüyoruz. Gereken desteğin verilmesiyle beraber engelli kardeşlerimizin daha büyük başarılar elde edeceklerine de inanıyoruz. Bu desteğin sağlanmasında Devletimizin imkân ve kaynaklarının yanı sıra  milletimizin iş birliği ve katılımının da büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu önemli günün, engelli kardeşlerimizle ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, tüm engelli kardeşlerimiz ile onların ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyor; kendilerine mutlu ve huzurlu birer ömür diliyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.