Şırnak'ta ev kiraları tavan yaptı: Vatandaşlar ekonomik sıkıntı içinde

Şırnak'ta ev kiraları tavan yaptı: Vatandaşlar ekonomik sıkıntı içinde
Şırnak'ta ev kiralarının sürekli artması, kiracıları ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Şehir merkezindeki kiraların yüksek seviyelere çıkması, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir sorun haline geldi. Vatandaşlar acil çözüm talep ediyor.

Şırnak'ta son zamanlarda ev kiralarının her geçen gün üst seviyelere çıkması, şehirde yaşayan vatandaşları büyük ölçüde etkiliyor. Şehir merkezindeki 2+1 ve 3+1 dairelerin aylık kira fiyatları 8 ila 17 bin TL arasında değişiyor. Kenar mahallelerde dahi normal bir dairenin kirası 7 bin TL'yi buluyor. Bu durum, ev sahibi olmayı veya kirada oturmayı düşünen vatandaşları ciddi şekilde zorluyor.

img-2074.jpg

Özellikle yeni evlenen çiftler ve memurlar, yüksek kira bedelleri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Kirada oturan vatandaşlar, gelirlerinin büyük bir kısmını kira ödemelerine ayırmak zorunda kaldıklarını ifade ederek bu durumun ekonomik olarak ciddi şekilde etkilediklerini belirtiyorlar.

ekran-goruntusu-2024-07-21-000555.png

Şırnak merkez ve çevresinde arsa sahibi olmak isteyenler içinde benzer bir tablo gözleniyor. Artık bir dönüm arsa alabilmek bile hayalde kaldığını vurgulayan vatandaş; Caddeye yakın arsaların dönüm başına talep edilen 4.6 milyon TL gibi yüksek fiyatlar, önceden ilgi görmeyen arsa fiyatları ise şimdi dönüm başına 2,5 milyon TL civarında seyrediyor.

23085-2.jpg

Bu mağduriyeti yaşayan vatandaşlar, bu durum karşısında çözüm bekliyor. Herkes kendince piyasayı değerlendirdiğini söyleyen vatandaş, yüksek kira bedelleri, özellikle dar gelirli kesimler için yaşam kalitesini düşürüp ve bu durum şehirdeki sosyal hareketliliği de olumsuz etklediğini vurgulayan vatandaş yetkililerden acil çözüm talep ediyorlar.

img-2098.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.