Şırnak'ta Gazze'ye destek yürüyüşü

Şırnak'ta  Gazze'ye destek yürüyüşü
Şırnak’ta, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıları nedeniyle Gazzelilere destek için 'Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü' düzenlendi.

Şehri Nuh Platformu öncülüğünde Filistin'deki soykırımın yıl dönümünde, İsrail'in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliama dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

whatsapp-image-2024-10-06-at-20-54-31-1.jpeg

Etkinlik, Şırnak Geylani Camii'nde kılınan namaz ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şehitler için dua edildi, ardından, kent merkezinden Ömer Kabak Meydanı'na kadar yürüyüşle devam etti. Konvoy halinde Cizre’ye giden kalabalık orada Cizre Huzur Camii'nden başlayarak Cizre Nebi Nuh Camii'ne kadar yürüyerek, sık sık "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" sloganları atarak İsrail'in Filistin topraklarının işgali protesto edildi .Okunan basın açıklamasıyla kalabalık sloganlarla dağıldı.

whatsapp-image-2024-10-06-at-20-54-32.jpeg

Cizre Nebi Nuh Camii'nde yapılan Basın açıklamasını Hak İş Sendikası Başkanı Nevzat Uysal, platform adına okudu.Uysal yaptığı konuşmada, Gazze'deki son durumu eleştirerek, 42 binden fazla insanın öldüğünü, bunların arasında binlerce çocuk ve kadının bulunduğunu belirterek şu şekilde devam etti, “ Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur! Batılı emperyalist güçler İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını İsrail denen Siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere “insanımsı” diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor.

Dilimiz varmıyor ama, hapishanelere doldurdukları masum kardeşlerimize tecavüze varacak kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir.

Gazze’de olanları, Siyonist İsrail’in propaganda aygıtına kanarak “bizden uzakta” diyen aymazlar uyanır mı bilemeyiz ama, biz gerçekleri bir kere daha hatırlatalım.Bizzat batılılar tarafından sırtı sıvazlanan Terörist İsrail, bugüne kadar, kadın, bebek, çocuk, yaşlı ve hastanelerde tedavi gören 42 bin canı katletti.Batılı Başkentlerde alkışlanan katil Netenyahu yönetimindeki Siyonist İsrail, 7 Ekimden bu yana…17 bini çocuk, 11 bin beş yüzü kadın olmak üzere 42 bin Filistinli masum insanı katletti.

Bunlar resmi rakam…97 binden fazla yaralı, on binlerce kayıp var..Bunlar istatistiki bir rakam değil, bunların her biri insan, her biri kardeşimiz. Bunlar bizim evlatlarımız, annelerimiz, bacılarımız… Bunlar insanın vicdanını kanatan gerçekler.Okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri bombalarken, insanlığın ortak değerlerini hiçe sayan siyonist rejim, Lübnan’a başlattığı saldırılarla sapkın inancıyla şekillendirdiği arz-ı mev’ud hedefine ulaşmak için bütün bölgeyi ateşe vermeyi planladığını gösterdi.

Türkiye, uzun zamandır bu uyarıyı yapıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın geçen haftaki uyarısı bu noktada çok önemli.

Bir kere şunun altını net bir şekilde çizelim…

Emperyalist stratejilerle Siyonist İsrail’in arz-ı mevud hedefi birbiriyle örtüşüyor.

Doğu Akdeniz’deki savaş gemilerini, katil rejime yapılan silah yardımlarını başka nasıl açıklayabiliriz?

Emperyalizmiz sınırsız desteği, Siyonist şirketlerin sponsorluğu ile Gazze’de Müslüman kıyımı yapan ırkçı rejimin hedefinde bütün bölgemiz var.

Onun için Terör rejiminin propaganda aygıtlarının yaydığı bilgilere rağmen çekinmeden diyoruz ki…

Gazze’deki direniş, insanlığın ve bizim onurumuzdur.

Gazze’de evleri, toprakları, özgürlükleri, inançları için direnenlere selam olsun!

İnsanlığın sancağı yere düşmesin,Haysiyeti çiğnenmesin,Umutlar sönmesin diye zulme karşı göğsünü siper edenlere,Korkunç soykırıma rağmen siyonizme ve onlarca emperyalist devlete kahramanca direnenlere selam olsun! Birinci yılına giren soykırımı lanetliyor, Gazze’de direnen yiğitleri ve şehitlerimizi selamlıyoruz.”

whatsapp-image-2024-10-06-at-20-54-35.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.