Şırnak'ta Gezici Kütüphane, 3 Bin Öğrenciye Kitap Ulaştırdı

Şırnak'ta Gezici Kütüphane, 3 Bin Öğrenciye Kitap Ulaştırdı
Şırnak'ta Gezici Kütüphane, kırsal bölgelerdeki öğrencilere kitap ulaştırarak eğitimde fırsat eşitliği yaratıyor. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Altıntaş, projeyi ve sağlanan hizmetleri TRT GAP radyo kanalında anlattı.

Şırnak'ta Gezici Kütüphane, bir yılda 3 bin öğrenciye ulaşarak, kütüphaneye erişimi zor olan kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara kitap ulaştırıyor. Bu hizmet, Şırnak'ın uzak köy ve mahallelerine düzenli olarak giden özel bir otobüsle sunuluyor. Şırnak İl Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Altıntaş, TRT GAP radyo kanalında bölge gündeminin konuğu oldu, Altıntaş projenin amacını ve yürütülen çalışmaları anlattı.

Altıntaş, “Amacımız, fırsat eşitliği yaratmak ve kültürel farkındalığı artırmak. Çocuklardan yetişkinlere her yaş grubuna hitap eden bir kitap seçkimiz var. Eğitim gören öğrenciler ve öğretmenler, bu hizmetten oldukça faydalanıyor. Okulda kütüphane olmayan öğrenciler, engelli bireyler ve yaşlı nüfus gibi bilgiye erişimde zorluk yaşayan gruplar hedef kitlemizi oluşturuyor” dedi.

TRT GAP radyo kanalına konuk olan Şırnak İl Halk Müdürü Fatma Altıntaş sonucunun Gezici Kütüphane ile ilgili sorularını yanıtlayarak, kitap toplama işini ve Gezici Kütüphane için kaynak sürecini şöyle anlattı:” Gezici Kütüphane hizmetimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, kütüphaneler, yayınlar ve genel müdürlüğünün önemli bir hizmeti. Özellikle dezavantajlı bölgelerde bilgiye erişimi artırmayı hedefleyen çok önemli bir proje. Bu proje, yerelde illerimizde, yerel yöneticilerimizle desteklenerek daha da güç kazanıyor. Özellikle Şırnak Valimiz Sayın Birol Ekici'nin desteği bu konuda bize çok büyük güç katmış durumda. Tanınırlığımızı ortaya koymuş durumda. Yani, inşaatta çalışan bir arkadaşımız Gezici Kütüphane'mizin görüntüsünü alıp bize gönderip, sizi görüyoruz, sizi izliyoruz, takipteyiz diyerek bize ulaşabiliyor. Bu çok kıymetli bir şey bizim için. Gezici Kütüphane'mizde sadece kitaplar değil, romanlar, hikâye kitapları, dergiler, oyunlar, oyuncaklar gibi geniş bir yelpazemiz de var. Geniş bir yaş aralığımız olduğu için ders ve sınav hazırlık kaynaklarını da öğrencilere sağlıyoruz. Bunun en anlamlı örneğini 6 Şubat depreminde, deprem bölgesinde gönüllü olarak hizmet veren Gezici Kütüphanelerde gördük”.

Haftanın iki günü normal şartlarda plan ve program dahilinde hazırlanmış bir hizmet olduğunu Vurgulayan Altıntaş, yerel ihtiyaçlara göre bu süreyi artırabileceklerini söyleyerek konuşmalarına şöyle devam etti;” Biz bu süreyi artırdık. Önceleri sadece haftanın iki günü katılıyorken dört gün bu ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Ve yeni duraklar ekledik. Bölgenin dağlık bir alanda kurulmuş olması biraz ulaşım konusunda zorluk yaşatsa da yenilenen yollar, kamu binaları ve konutlar sayesinde hizmetlerimize daha da olumlu yansıdı. İlçe milli eğitim müdürlükleri ve muhtarlarla iş birliği yaparak haftalık ve aylık programlar şeklinde planlıyor ve rotamızı oluşturuyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecek”

whatsapp-image-2024-12-13-at-10-06-22.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.