Şırnak`ta Gıda Güvenilirliği Eğitimleri Verildi

Şırnak`ta Gıda Güvenilirliği Eğitimleri Verildi
Şırnak Genelindeki Birçok Okulda Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlükleri ile Koordineli Olarak İlkokul Öğrencilerine Gıda Güvenilirliği Eğitimleri Düzenlendi. Tarım ve Orman ​Bakanlığın...
 

Şırnak Genelindeki Birçok Okulda Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlükleri ile Koordineli Olarak İlkokul Öğrencilerine Gıda Güvenilirliği Eğitimleri Düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığın 2018-2022 Stratejik Planında yer alan “Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek” hedefi kapsamında İl ve ilçe Müdürlüklerinde Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlükleri ile koordineli olarak Gıda Güvenilirliği eğitimleri düzenledi.

Şırnak Merkezi ve 6 ilçede gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere gıda, sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili bilgiler verilmiş, tarladan soframıza gıda güvenilirliği ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gıdaları satın alırken ve evde tüketim sırasında yapılması gerekenlere dikkat çeken kontrol görevlileri öğrencilerin de aktif katılımı ile il genelinde 2017-2018 eğitim öğretim bahar döneminde, 750 öğrenciye 2018-2019 eğitim öğretim güz döneminde 2901 öğrenci olmak üzere il genelinde 2018 yılı içerisinde toplamda 3651 öğrenciye gıda güvenilirliği konusunda bilgilendirmede bulundu.

Eğitimler 2019 yılı içerisinde devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.