Şırnak’ta Kış Lastiği Dönemi Sona Erdi: Lastikçilere Akın Var

Araç sahipleri, daha güvenli ve konforlu bir sürüş için yazlık lastiklerini taktırmak üzere lastikçilere akın etti.
Şırnak kent merkezinde hizmet veren Şehri Nuh Oto Lastik işletmesinde hareketli günler yaşanıyor. Bayram sonrası işlerin artığını belirten lastik ustası Necati Buğa, iş yoğunluğuna dikkat çekti. Buğa, yaz lastiği değişimi nedeniyle iş yerinde yoğun bir tempoyla çalıştıklarını ifade ederek, “Bayramın ardından yoğun bir döneme girdik. Gelen talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Bu yüzden 2-3 kişilik ek iş gücüne ihtiyacımız var. Çok şükür, işlerimiz iyi gidiyor” dedi.
Kış lastiklerinin mevsim dışı kullanıldığında bazı dezavantajlara yol açtığını da hatırlatan Buğa, “Kışlık lastikler hem fazla yakıt tüketiyor hem de araçta ses yapıyor. Vatandaşlar bu nedenle yaz lastiklerine geçmeyi tercih ediyor” şeklinde konuştu.
Uzmanlar ise sürücüleri, mevsim koşullarına uygun lastik kullanmaları konusunda uyarıyor. Yaz aylarında kış lastiği kullanımının fren mesafesini uzattığı ve yol tutuşunu azalttığı ifade ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.