Şırnak’ta “Low Code eğitimi ve kariyer semineri”

Şırnak’ta “Low Code eğitimi ve kariyer semineri”
Şırnak Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Halk Bankası ortaklığı ile gerçekleştirilen “Low Code Eğitim Semineri ve sertifika töreni” 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Seminere; Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Halk Bankası Yönetim Kurlu Başkanı Recep Süleyman Özdil ile Halk Bankası Genel Müdürlük personelleri ile üniversitenin akademik personel ve öğrencileri katıldı.

5fc3016b-42da-464d-8fdf-cf0998523f1e.jpgSeminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Abdürrahim Alkış, Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil ve Halk Bankası yönetim kademesini üniversitede görmekten kıvanç duyduklarının altını çizerek; “Bu gibi eğitim ve seminerlerin üniversitemize ve şehrimize katkı sağlayacağına inanıyorum” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.18f6dac6-aa34-4b6e-80a8-629c85389962.jpgDaha sonra Halk Bankasının misyonu ve vizyonunu anlatan tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım sonrası Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil bir konuşma yaptı. Gerçekleştirilen eğitimin öğrenciler için hayati bir öneme sahip olduğuna değinen Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil ilerleyen dönemlerde de üniversite ile buna benzer eğitim çalışmalarımızın olacağını belirtti.278fe5e4-877b-4d64-8ad8-35a03478c064.jpgHalkbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Olcay Atlıoğlu’nun konuşmasının ardından ise Halk Bankası Bilgi Teknolojileri Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Okan Karadağ ve İnsan Kaynakları- İşe Alım Müdürü Neşe Satıcı katılımcıların sorularını yanıtladı. Soru cevap sonrası “Low Code Eğitimi” programını başarı ile tamamlayan öğrenciler; Ferit İnal, Cabir Hassan, Mihriban Uslu, Fawaz Kourdogli başarı belgelerini Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil’in elinden aldı. 17 Temmuz-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 8 haftalık eğitime birçok üniversiteden öğrenci katılım gösterirken Low Code Eğitimine üniversiteden toplamda 82 öğrenci katıldı ve eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan 42 öğrenciden dördü Şırnak üniversitesinden çıktı.ff18c10b-e68f-4f4c-9127-9024d1aca0e6.jpg

LOW CODE NEDİR?

Low Code Türkçe karşılığı ile düşük kod, çok az kod kullanımıyla veya hiç kod kullanmadan uygulama geliştirmeye atıfta bulunmak için kullanılan bir terimdir. Herhangi bir kod yazmayı gerektirmeyen platformlar, No Code Platformu (Kodsuz Platform) olarak bilinir. Bu yaklaşımlar, derin kod bilgisine ihtiyaç duymadan, iş uygulamalarını hızlıca oluşturmanıza olanak sağlar.

Geleneksel bir yazılım geliştirme aracıyla, geliştirmenin tüm ağırlığı Bilgi Teknolojileri departmanına aittir, bu nedenle potansiyel çıktı bu departmanın operasyonel kapasitesiyle sınırlıdır.

Ayrıca, nihai ürünün son kullanıcının gerçek ihtiyaçlarından çok uzak olma riski vardır. Ancak günümüzde şirketlerin tüm odağı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir ve bu süreç hızlı, çevik ve mevcut fırsatlar karşısında anında hareket edebilmelidir. Peki, neden diğer çalışanları geliştirme sürecine dahil etmeyelim? İşte bunu sağlayabilmek adına, Low Code platformlar hayatımıza girdi.

Low Code Platformlar

Low Code platformlar; klasik programlama sözdizimi ihtiyacını ortadan kaldırarak, uygulama geliştirmeyi kolaylaştırıp, iş kullanıcılarının programlama bilgisine ihtiyaç duymadan kolayca uygulamaları oluşturmalarına olanak sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Low Code platformlar, uygulamaları oluşturmak için sürükle ve bırak arayüzlerine ek olarak, iş mantığının (koşullar, aşamalar, atamalar, döngüler vb.) yapılandırılmasını kolaylaştırmak için görsel öğelere sahiptir.

Hızlı, akıllı, basit ve ölçeklenebilir olan bu yazılım geliştirme metodolojisi, onu uygulamaya başlayan departmanlara ve şirketlere çok önemli faydalar sağlar. Low Code modalitesinin temel faydalarından biri, Bilgi Teknolojileri ekibi ve uygulamaları kullanan kişiler arasında daha fazla işbirliğine izin vermesidir. Geliştirme kolaylığı aynı zamanda müşteriye odaklanmaya, müşteri ihtiyaçlarına çeviklikle yanıt vermeye yardımcı olur.

Low Code ile yazılım geliştirmek için derin bir programlama bilgisine sahip olmak gerekli değildir, bu nedenle artık iş kullanıcısı kendi uygulamalarını tasarlayabilir ve başlatabilir, böylece sürecin sahibi olarak, süreci geliştirebilir, ekibin multidisiplinerliğine katkıda bulunabilir ve organizasyonun esnekliğini artırabilir.

Low Code çözümlerin Bilgi Teknolojisi departmanının yerini almadığını, aksine onu geliştirdiğini belirtelim. Kullanıcıyı geliştirme sürecine dahil etme gerçeği, bu departmanın artık daha fazla kaynağa sahip olduğu ve en kalifiye personelin yeni uygulamaların güvenliği, ölçeklenebilirliği veya verimliliği gibi uzmanlıklarıyla ilgili teknik yönlere odaklanabileceği anlamına gelir.

“Low Code Eğitim Semineri ve sertifika töreni” hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.