Şırnak`ta Öğrencilere 112 Uygulaması Anlatıldı

Şırnak`ta Öğrencilere 112 Uygulaması Anlatıldı
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası Minik 112 Uygulaması projesi kapsamında, çocukların acil bir durumla karşılaştıklarında ne yapacaklarını bilmelerini sağlamak amacıyla...
 

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası Minik 112 Uygulaması projesi kapsamında, çocukların acil bir durumla karşılaştıklarında ne yapacaklarını bilmelerini sağlamak amacıyla Şırnak Merkez Mehmet Emin ACAR İlköğretim okulu 1.ve 2 sınıf öğrencilerine Minik 112 uygulaması anlatıldı.

Ardından öğrencilere kampanya materyalleri dağıtılıp, acil yardım ambulansının tanıtımı yapıldı.

Çocuklarla kolay iletişim kurabilen, konuya hâkim personel tarafından gerçekleştirilecek olan Minik 112 uygulamasında ekibi üç kişiden oluşturulmaktadır.  Okullara belli bir plan dâhilinde ambulans ile giderek uygulamalarını yapacaklardır.

Okullarda Minik 112 uygulaması akış planı: Önceden İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanacak çalışma takvimi kapsamında belirlenen tarih ve saatte okula gidilecektir. Ambulans okul bahçesinde okul yönetiminin belirlediği uygun yere konumlandırılacaktır.

İlk olarak çok amaçlı salonda toplanan öğrencilere 112 personeli tarafından projeksiyon yardımı ile sunum yapılarak 112 Acil sistemi hakkında bilgi verilecek       (bakanlık tarafından hazırlanan sunum illere gönderilecektir. )

Sunum sonunda tüm çocuklara bilgilendirici broşür ve promosyon (kalem, silgi, etiket) dağıtılacak,  broşürleri evde anne, baba ve kardeşleri ile paylaşmaları istenecektir.

Bu sırada eş zamanlı olarak getirilen afişler diğer ekip çalışanı ve görevli okul müdür yardımcısı refakatinde Kızılay Kolu üyesi öğrencileri ile beraber okulda görünecek şekilde asılacaktır. Çok amaçlı salon aktivitesinden sonra öğrenciler toplu olarak okul bahçesine alınacaktır. Okul bahçesinde park eden ambulans ekipmanları ile nasıl kullanıldığı çocuklara görevli tarafından anlatılarak tanıtılacak, çocuklar ambulans arka kapısından içeri alınıp sağ yan kapıdan çıkarılarak ambulansın içini daha yakından görmeleri sağlanacaktır.

Bir ilk yardım canlandırması yapılacaktır. ( yerde yatan kazazedeye nasıl ve hangi ekipman kullanılarak müdahale edildiği, sedyeye konarak ambulansa nasıl alındığı canlandırılacak)

Toplumda güvenli yaşam alışkanlığı sağlamak, Acil sağlık gereksinimi durumlarını öğretmek, bu gibi durumlarda nasıl hareket edileceğini öğretmek, 112 Acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının ne tür sonuçlar doğurduğunu ve bu gibi hareketlerden kaçınılması gerektiğini öğretmek.

Trafikte seyreden ambulansın acil durumlarda zamanın ne kadar önemli olduğunu öğretmek ve ambulansa yol verme konusunda hassasiyet geliştirmek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.