Şırnak’ta Öğretmen Açığı Krizi: 3 Bin Eksik ve Acil Atama Gerekiyor

Şırnak’ta Öğretmen Açığı Krizi: 3 Bin Eksik ve Acil Atama Gerekiyor
Şırnak Eğitim Sen Şube Başkanı Adnan Şen, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde Şırnak'ta 3 bin öğretmen açığı olduğunu ve acil atama yapılması gerektiğini belirtti.

Şırnak Eğitim Sen Şube Başkanı Adnan Şen, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nın 9 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlatarak, Türkiye genelinde olduğu gibi Şırnak’ta da öğretmen ihtiyacı ve atamalarıyla ilgili acil çözüm gerektiren sorunlar yaşandığını duyurdu. Şen, 20 bin öğretmenin KPSS ile hak ettiği atamaların yapılmamasının ve Öğretmenlik Meslek Kanunu çerçevesinde öğretmenlerin akademi sistemine yönlendirilmesinin bu sorunların başlıca nedenleri arasında olduğunu belirtti.

djdjd.jpegMilli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri sürekli sınav engelleriyle karşı karşıya bırakmasının eğitim sisteminin en büyük problemlerinden biri olduğunu vurgulayan Şen, bu sorunun tüm Türkiye’yi etkilediğini ancak Şırnak'ta öğretmen sirkülasyonunun daha da yüksek olması nedeniyle etkisinin çok daha büyük olduğunu ifade etti. Şırnak’ta, öğretmenlerin yaklaşık %25’inin il dışına tayin edildiğini ve bu durumun 3 bine yakın öğretmen açığına yol açtığını belirtti.

Şen, Şırnak'ta fırsat eşitliğinin yıllardır sağlanamadığını ve bu farkın batıdaki şehirlerle daha da açıldığını belirterek, çocukların eğitim hakkının gasp edilmemesi için acil öğretmen atamaları yapılması gerektiğini ve öğrencilerin okulun ilk gününde öğretmensiz kalmamalarını sağlamak adına gerekli adımların atılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.