Şırnak’ta “Sesler ve Yüzler” Belgeseline Yoğun İlgi

Şırnak’ta “Sesler ve Yüzler” Belgeseline Yoğun İlgi
Diyarbakır Annelerinin dramını anlatan "Sesler ve Yüzler" belgesel filmi, Şırnak’ta büyük ilgi gördü.

Dağa kaçırılan çocukları için 6 yıldır HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan annelerin hikayesini konu alan belgesel, Şırnak Valiliği ev sahipliğinde Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gösterildi. Gösterim, kent protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Vali Atay’dan Duygusal Mesaj

Gösterimin ardından konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, belgeselin derin bir anlam taşıdığını belirterek emeği geçenleri tebrik etti. Vali Atay, “Bu coğrafyada yaşanan acılar hepimizin yüreğine ateş düşürdü. Bir daha şehit haberleri almamak için hepimizin sorumlulukları var. Ailelerimiz çocuklarına sahip çıkmalı, toplum olarak da birlik içinde olmalıyız. Bu belgesel, yaşanmışlıkları etkileyici bir şekilde anlatıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Orhan Miroğlu: “Annelerin Hikayeleri Kitaplaştırılacak”

Belgeselin yapımcısı ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu ise filmde yaklaşık 100 annenin hikayesine yer verdiklerini ifade etti. Miroğlu, "Kendi hikayelerimizi başkaları yazıyordu, bu belgeselle kendi acılarımızı biz anlatıyoruz. Bu hikayeler kitaba da dönüştürülecek. Malzeme hazır, inşallah kışın bu kitapla buluşacağız," şeklinde konuştu.

Yönetmen Yasemin Çekiç’ten Teşekkür

Belgeselin yönetmeni Yasemin Çekiç ise büyük bir duygusal yoğunlukla çalıştıklarını ifade ederek, “Amacımız bu acıyı hem anlatabilmek hem de hissettirebilmekti. Umarım bunu başarmışızdır,” dedi.

Gösterime, evlat nöbetinde yer alan ailelerin yanı sıra Şırnak Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Mevlüt Dirim, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.dfdffdf-001.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.