Şırnak’ta Sokak Hayvanları İçin Türkiye’ye Örnek Merkez

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, sahipsiz sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu için kapsamlı bir yaşam merkezi kuruldu. Kösreli köyü yakınlarında 100 dönümlük arazi üzerine inşa edilen tesisin ilk 50 dönümlük bölümü tamamlanarak hizmet vermeye başladı.
Merkezde idari bina, kısırlaştırma ünitesi, veteriner hizmetleri ve dört adet köpek maması üretim makinesinin yer aldığı alanlar bulunuyor. Tesisin çevresi güvenlik amacıyla çitlerle çevrildi.
Şu ana kadar 67 sokak köpeği merkeze alınarak sağlık kontrolleri yapıldı. Şırnak genelinde toplanacak sahipsiz hayvanlar burada tedavi edilecek, kısırlaştırılacak ve uygun şartlarda barındırılacak.
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ve Şırnak Valisi Birol Ekici, merkezi ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Ziyarette Silopi Kaymakamı Cihat Koç ve Vali Yardımcısı Talha Altuntaş da yer aldı.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Aktaş, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca belediyeler ve il özel idarelerinin sahipsiz hayvanlara yönelik barınak ve bakım sorumluluğu taşıdığını belirtti. Türkiye genelinde 51 ilde benzer çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Tesisin ikinci etabında kalan 50 dönümlük alanın doğal yaşam alanı olarak düzenleneceğini aktaran Aktaş, merkezin tamamlandığında Şırnak’taki tüm sahipsiz hayvanlar için yeterli kapasiteye sahip olacağını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.