Şırnak’ta Su Değirmeninde Doğal Tahin Üretimi
Şırnak merkeze bağlı İkizce köyünde bulunan ve ilkel yöntemlerle çalışan su değirmeni, yöre halkı için hem geleneksel üretim yöntemlerini yaşatıyor hem de önemli bir geçim kaynağı oluyor."Tarlalarımızda yetişen susamlar doğal"
İşletme sahibi Emine Bayat, yıllardır bu işi yaptıklarını ve köylerden, ilçelerden gelen müşterilerin tahin almak için değirmenlerini ziyaret ettiğini söyledi. Bayat, “Tarlalarımızda yetiştirdiğimiz susamların hepsi doğal. Tahin yapmak hem ustalık hem de sabır gerektiriyor. Bu iş sayesinde 5 aile geçimini sağlıyor. Devletimizden destek alabilirsek işimizi büyütmek istiyoruz” dedi.
5 Aileye Geçim Kaynağı
Değirmende çalışan Koçer Bayat ise, "Tam 13 yıldır burada çalışıyorum. Bu değirmen bizim ekmek teknemiz. Köylerden ve ilçelerden topladığımız susamları burada doğal su değirmeninde kızartarak tahine dönüştürüyoruz. Kilosunu 300 liradan satıyoruz. Devletimizin desteğiyle daha fazla aileye istihdam sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.