Şırnak’ta Su Ürünleri Av Yasağı Devam Ediyor

Şırnak’ta Su Ürünleri Av Yasağı Devam Ediyor
Şırnak’ta su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olması amacıyla 1 Nisan 2024 tarihinde başlayan Su Ürünleri Av Yasağı Devam Ediyor.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olması amacıyla 1 Nisan 2024 tarihinde başlayan ve 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek olan av yasağının devam ettiğini ve vatandaşlarında bu karara uyması yönünde uyarıda bulundu.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada;Su Ürünleri Av Yasağı Devam Ediyor. İlimiz genelinde tüm iç sularımızda 2024 yılı Su Ürünleri Av Yasağı 1 Nisan 2024 tarihinde başladı, 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecektir. Bu süreçte iç su balıklarının (ticari ve amatör balıkçılık dahil) avlanması, satışı ve nakli yasaktır.

111.jpg

Yasak boyunca iç su balıklarının (ticari ve amatör balıkçılık dahil) avlanması, satışı ve nakli yasaktır.

Av yasağı süresince su ürünleri avlayan ve satan kişiler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızı bu dönemde, balık neslinin devamı ve sürdürülebilirliği için su ürünleri av yasağına uymaya, uymayanları İi, İlçe Müdürlüklerimize ve Kolluk kuvvetlerimize bildirmeye davet ediyoruz.

Kaynak:Hureyle Şan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.