Şırnak`ta"Denetimli Serbestlik İşbirliği Protokolü" İmzalandı

Şırnak`ta"Denetimli Serbestlik İşbirliği Protokolü" İmzalandı
Şırnak Valiliği ile Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Denetimli Serbestlik İşbirliği” protokolü imzalandı. Şırnak Valiliği ile Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı arasında haklarında kamuya...
 

Şırnak Valiliği ile Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Denetimli Serbestlik İşbirliği” protokolü imzalandı.

Şırnak Valiliği ile Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı arasında haklarında kamuya yararlı işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin çalışmaları ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

Şırnak Valiliğine bağlı merkez ve ilçelerdeki kurum ve kuruluşlarda denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan hükümlülerin Kamuya yararlı işlerde çalıştırılmalarına ilişkin İşbirliği Protokolü Vali Mehmet Aktaş ve Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz tarafından imzalandı.

Protokol hakkında bir değerlendirmede bulunan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, “Denetimli serbestlik uygulaması kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılacak şahıslarla ilgili Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Şırnak Valiliğimiz arasında protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında, bu haktan faydalanacak olan hükümlüler ihtiyaçlara göre kamu kurum ve kuruluşlarımızda istihdam edilecekler. Orda kamu hizmeti verecekler. İlimizdeki hizmetlerin daha etkin ve verimli geçmesi için katkıda bulunacaklar. Protokolün hem ilgililere ve hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz ise, “``Kamuya yararlı bir işte çalıştırılma cezasının; toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesini ve topluma kazandırılmasını amaçlayan, yükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir seçenek yaptırımı olduğunu, bu durumun yükümlülerin toplumdan soyutlaştırmadan, toplum içinde kalarak, cezalarını infaz etmek sureti ile toplumda daha etkin bir şekilde kazanılması sağladığını 2018 yılı içerisinde denetimli serbestlik  altında bulunan  290 yükümlünün okul, cami, sağlık ocağı gibi kamu kurum ve kuruluşlarında  temizlik, bakım – onarım, çevre düzenlemesi gibi işlerde kamu yararına toplamda 77200 saat ücretsiz çalıştı. Bu protokolden dolayı Şırnak valimiz Mehmet Aktaş’a ve ilgililere teşekkür ederiz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.