Şırnak'taki Sıcak Havalarda Kalp Sağlığı İçin Uzmanından uyarı!

Şırnak Devlet Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Volkan Burak Taban Vatandaşların sağlıklarını korumak adına aşırı sıcaklarda kalbin gereğinden fazla zorlanmasını engelleyebileceğine dikkat çekerek,Tavsiyelerde bulundu.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Volkan Burak Taban sıcak havada kalp damar hastalarının dikkat etmesi gerekenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

ekran-goruntusu-2024-07-19-142434.png

"Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde ;Kronik hastalığı olanların daha fazla zorlanıyor”

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başlamasıyla normal de mevsim normalleri bile yüksekken bir de mevsim normallerinin üzerine çıkması ile beraber hastalarda özellikle sıcaklıkla beraber kronik hastalığı olanlarda zorlanma gördüklerini dile getiren.Dr.Taban, Şırnak Valiliğinden yapılan 11.00-16.00 saatlerinde güneşin dik açı ile geldiği saatlerde kronik hastalığı olan yaşlılar ve gebe hastalarının dışarıda olmaması yönündeki duyuruyu da hatırlatarak ,Özellikle kalp hastaları, tansiyon hastaları, daha önce geçirilmiş baypas ameliyatı olan kalp hastaları olsun, kronik hastalığı bulunan hastalarının o saatlerde dışarıda çok fazla zaman geçirmemesi gerektiğini vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-07-19-141908.png

Tansiyon ve Sıcak Hava İlişkisi

Havanın sıcaklığına bağlı olarak tansiyon değişikliklerinin yaşanabileceğini dile getiren Dr. Taban, özellikle damar sağlığı açısından sıcak havalarda vücutta yoğun terleme oluştuğunu ve buna bağlı olarak sıvı kaybının arttığını açıkladı. Bu durumun damar içi sıvı hacminde azalmaya ve pıhtılaşma riskinin artmasına neden olabileceğini belirtti.

Öneriler ve İyi Uygulamalar

Op. Dr. Volkan Burak Taban, hastalarına bolca sıvı tüketmelerini, özellikle su içmelerini ve hareketsiz kalmamalarını tavsiye etti. Bacak damarlarının düzenli olarak hareket ettirilmesi, uzun süre sabit şekilde çalışanların ayaklarını dinlendirmesi ve düzenli yürüyüş yapmalarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, gebe hastaların sıvı tüketimlerine özen göstermeleri ve hareketsiz kalmamaları gerektiğini vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-07-19-142512.png

Op. Dr. Volkan Burak Taban, sıcak havalarda alınacak bu önlemlerin damar sağlığı açısından hayati önem taşıdığını ve hastaların bu önerilere dikkat etmeleri gerektiğini belirtti..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.