Terör Bitti, Huzur Sağlandı. Cizre`de yatırım ve sosyal aktiviteler arttı

Terör Bitti, Huzur Sağlandı. Cizre`de yatırım ve sosyal aktiviteler arttı
Şırnak'ın Cizre İlçesinde üç yıl önce kazılan hendek ve barikatlar. Yollara döşemiş olan patlayıcıların bertaraf edilmesinden sonra ev ve iş yerleri tahrip olan vatandaşlar için...
 

Şırnak’ın Cizre İlçesinde üç yıl önce kazılan hendek ve barikatlar. Yollara döşemiş olan patlayıcıların bertaraf edilmesinden sonra ev ve iş yerleri tahrip olan vatandaşlar için modern konutlar yapılırken, ilçede yatırımlar ve sosyal aktivitelerde artmaya başladı.

         Cizre’de üç yıl önce yaşanan terör olaylarından sonra güvenlik güçleri tarafından sağlanan huzur ve güven ortamı ilçenin ekonomik, sportif ve sosyal alanda gelişmesini sağladı. İçişleri Bakanlığının Kanun Hükmünde Kararname Kararı ile Cizre Belediyesine atanan Kayyumun göreve başlaması ile birlikte başlatılan çalışmalarla Cizre’ye yeni ve modern bir görünüm kazandı. Kayyum ilçede çalışmalarına devam ederken,yatırımlarda peş peşe gelmeye başladı.

Şırnak`ın Cizre ilçesinde PKK`lı teröristlerin 3 yıl önce saldırılarıyla evlerinden ettiği vatandaşlar modern konutlara kavuştu..Teröristlerin kazdığı çukurlar, tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi ve ateşe verilmesi nedeniyle evleri yıkılan veya kullanılamayacak duruma gelen terör mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Konak Sur ve Kurtuluş Köyünde inşa ettiği 3 bin 87 konuttan 2 bin 470`i tamamlandı.İşlemleri tamamlanan 947 konut ve 145 iş yerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.617 konut, 55 iş yeri, bir cami ve bir taziye evinin yapımı sürüyor.

Cizre’de Belediyenin destekleri ile hazırlanan ve ünlü oyuncularında rol aldığı “ENİF” adlı filmin çekimlerine başlandı.Sağlanan huzur ve güven ortamından sonra yatırımların sürdüğü ilçeye film sektörüde el atmaya başladı.

Cizre Kaymakamlığının organize ettiği Cizre Ticaret ve Sanayi Odasının Sponsor olduğu “Cizre Modayla Buluşuyor” programında Hafize Ayık Defilesi renkli görüntülere sahne olurken, programda sahne alan ünlü sanatçı Ferhat Göçer seslendirdiği muhteşem şarkılarla Cizrelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesi tarihi geçmişi Tarihi M.Ö. 4000’li yıllara dayanan Tescilli Cizre Kent Surlarını gün yüzüne çıkartmak Şehr-i Dicle (Cizre Surları) Diriliyor” adı altında çalışma başlattı. Çalışma kapsamında evleri sur üstünde bulunan vatandaşlara Toki’den yeni konut verilecek ve niteliksiz yapılar yıkılarak surlar gün yüzüne çıkarılacak.

 

 

İçişleri Bakanlığı tarafından Kayyum atanan Cizre Belediyesi,”Sokak Sağlıklaştırma” projesi kapsamında restorasyon çalışmaları başlattığı tarihi eski çarşı yeni bir görünüm kazandı.

 

Cizre Belediyesi, ilçenin incisi Dicle Nehri’nin iki yakasını on bir gözlü taş köprü ile birbirine bağlıyor.Cizre Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun olarak yapılacak olan taş köprü Cizre’nin tarihine, kültürüne ve turizmine katkı sağlamakla beraber Konak Mahallesi ile Yafes Mahallesi’ni birbirine bağlayacak.

Süper Lig Maçlarını yöneten 22 orta hakemden biri olan Suat Arslanboğa Cizre Belediyesinin Öğrencilere yönelik Hükümet Konağında düzenlemiş olduğu “Söyleşi” etkinliğinin program konuğu oldu. Cizre Belediye Başkanlığının daveti üzerine Cizre’de halı saha futbol turnuvasının Final Maçını başarılı bir şekilde yöneten tecrübeli süper lig hakemi Suat Arslanboğa, öğrencilere yönelik düzenlenen programda Hakemlik mesleğini öğrencilere anlattı.

Cizre Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ortak çalışmasıyla yapımı devam eden, Cizre İçme Suyu Arıtma Tesisinde çalışmalarda sona gelindi. Cizre’ye 2045 Yılına Kadar Menba Kalitesinde Su Temin Edilecek Mayıs ayında hizmete açılacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisinin günde 100.000, yılda ise 36 milyon 500 bin metreküp su arıtma özelliğine sahip olan tesis ile Cizre’ye 2050 yılına kadar menba kalitesinde içme suyu temin edileceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığının Kanun Hükmünde Kararname Kararı ile Cizre Belediyesine atanan Kayyumun göreve başlaması ile birlikte belediye bünyesinde kurulan Cizre Belediyesi Bayan Voleybol Takımı elde ettiği başarılarla başarıdan başarıya koşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.