Üniversiteli Öğrenciler Cizre`de Tarihi Yerleri Gezdi

Üniversiteli Öğrenciler Cizre`de Tarihi Yerleri Gezdi
Şırnak Üniversitesine farklı illerden gelerek yeni kayıt yaptıran öğrenciler ‘kampüse hoş geldin' projesi altında Cizre ilçesinin tarihi yerlerini gezdi. Öğrencilere rehberlik yapan Cizreli...
 

Şırnak Üniversitesine farklı illerden gelerek yeni kayıt yaptıran öğrenciler ‘kampüse hoş geldin’ projesi altında Cizre ilçesinin tarihi yerlerini gezdi. Öğrencilere rehberlik yapan Cizreli araştırmacı yazar Abdullah Yaşın tarih konusundaki bilgilerini öğrencilere yerinde gezdirerek anlattı.

 

Bölgede yaşanan terör olaylarının yerini huzur ortamına bırakması ile birlikte Şırnak ve ilçelerinde çeşitli etkinliklere düzenleniyor. Şırnak Üniversitesine yeni kayıt yaptıran 68 öğrenci “Kampüse Hoş Geldin” Projesi kapsamında Cizre ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi. Öğrenciler ilk olarak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan ile bir araya geldi. Öğretmenler evinde ağırlanan öğrencilere yemek ikram edildi. Yemekte konuşan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Faik Arıcan, öğrencileri Cizre belediyesi olarak misafir ettiklerini belirterek, “Artık şükür ki belediyemiz Cizre’ye vatandaşına hizmet eden bir belediye olmuştur. Daha önceden terör örgütüne ve terör örgütü yandaşlarına yapılan destekler sıfırlanmış ve tamamen bu devlete bu millete, bu vatana ve bu bayrağa inanan Cizrelilere, aziz Cizrelilere hizmet eden bir belediye olmuştur” diye konuştu. Daha sonra öğrenciler söz alarak fikirlerini dile getirdi. Yemek programının ardından öğrenciler Cizre’nin Cadde ve sokaklarını dolaştı. Cizreli Araştırmacı yazar Abduulah Yaşın rehberliğinde öğrenciler Kırmızı Medrese, Hz.Nuh Türbesi, Memo-Zin Türbesi, Ulu Cami, Atatürk Parkı ve Cizre Müzesini gezdi. Tarihi mekanlarda öğrenciler Yazar Abduulah Yaşın tarafından bilgilendirildi.

 

İlahiyat fakültesi 4. sınıf öğrencisi Numan Ağcakaya, “5 yıldır Şırnak’tayım. Şırnak eskiden böyle rahat rahat gezilecek bir yer değildi. Devletimiz sağolsun. Zamanlar daha güzel bir yer haline dönüştürdü. İlk geldiğim yıllarda ailemin yakınları “neden Şırnak’a gidiyorsun? Başka yer yok muydu?’ diye çok tepki aldım. Geldiğimde arkadaş ortamı ve insanından çok memnun kaldım. 4 yıldır geçiş yapmadım yapmayı da düşünmüyorum” dedi.

 

İstanbul’dan gelen Şırnak Üniversitesi İlahiyat bölümüne yerleşen Fatma Akın, “Bugün buraları gezdik. Çok güzeldi. Hz.Nuh türbesini gördük. Okul vesilesi ile buraları da görmüş oldum. İlk defa görüyorum. Çok beğendim. İnsanların görmesi gereken yerler diye düşünüyorum. İlk geldiğimde birazcık tepki aldım. Şırnak’a neden gidiyorsun gibisinden. Ama kesinlikle öyle değil. Kampus olsun okul olsun çok güzel şehir olsun çok güzel. İnsanları bizi çok güzel karşılıyor. İstanbul’da okumuşum burada okumuşum hiçbir farkı yok. Burada olmaktan onur duydum ” dedi.

 

Şırnak Üniversitesi 3. sınıf öğrenci olan ve aynı zamanda üniversite topluluğunun başkanlığını yapan Emrullah Demir, “kampüse hoş geldin projemiz hayallerinle birlikte kampusa hoş geldin deyip, üniversitemize gelen bütün arkadaşlarımıza dokunmak ve arkadaşlarımızı karşılamak, onları şehrimize gelen arkadaşlarımızı okuduğum şehri tanıyor muyum? Projesi ile alakalı şehrimizi tanıtmak, şehrimizin güzelliklerini tarihini, örf ve adetlerini kültürel miraslarını göstermek amacıyla bugün üniversiteye çeşitli illerden gelen öğrenci arkadaşlarımıza Şırnak’ın Cizre ilçemizi gezdiriyoruz” dedi.

 

Cizreli araştırmacı yazar Abdullah Yaşın ise şunları söyledi:“bugün Şırnak Üniversitesi öğrencilerimiz Cizre’ye teşrif ettiler. Biz Cizre’nin tarih, kültür folklorunu onlara anlatmaya çalıştık. Bu gelen arkadaşlarımız Cizre’nin kültürel, folklor, fotoral bilgilerini aldıkları gibi batı ile doğu arasındaki bir kaynaşmayı da biz yapmış olduk. Bilsinler ki bizim bir farkımız yok. Hepimiz kardeşiz. Bir birimizin aynıyız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.