Uzmanı uyarıyor: Sahte Güneş Gözlükleri Göz Sağlığını Tehdit Ediyor

Şırnak Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı, sahte güneş gözlüklerinin ciddi göz hastalıklarına ve kanserlere yol açabileceği konusunda uyararak, kaliteli gözlüklerin doktor önerisiyle seçilmesi gerektiğini belirtti.

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş gözlüklerine olan talep de arttı. Ancak güneşe karşı koruyuculuğu olmayan güneş gözlüklerini kullanmak yarardan çok zarara neden olabilir. Güneş gözlüklerini ayırt etmek ne kadar zor olsa da bu noktada dikkat edilmesi gereken optikçilerden güneş gözlüğü edinmektir.

Yaz aylarında güneşin de etkisini iyiden iyiye hissettirmesiyle güneş gözlüğü kullanımı da büyük bir yere sahip oluyor.

Güneş ışınlarına karşı koruyucu olması ve göz sağlığını koruması amacıyla kullanımı önem arz eden güneş gözlükleri, sahteleri tercih edildiğinde tam tersi bir etki ile ciddi hastalıklara yol açıyor. Uzmanlar sahte güneş gözlüklerinin çeşitli göz hastalıklarına ve kanserlere neden olabileceğine dikkat çekerek vatandaşları güneş gözlüğü alırken Sağlık Bakanlığı denetimi altındaki optikçilerden, bilinen ve tanınan markalardan gözlük almayı tavsiye ediyor.

kişi, şahıs, iç mekan, tıbbi cihazlar, makine içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Güneş ışınlarının göz kapağı ve gözlerde birçok yan etkisi bulunduğunu ve göz kapağında özellikle deri kanserleri başta olmak üzere birçok hastalıklara neden olduğunu belirten Şırnak Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı: “Güneş ışınları dünyamıza ultraviyole ışınları olarak yansımaktadır. Güneş ışınlarını göz kapağı ve gözlerde birçok yan etkisi bulunmaktadır. Göz kapağında özellikle deri kanserleri başta olmak üzere birçok problemlere sebep olmaktadır. Aynı zamanda gözün şeffaf tabakası olan korneada, gözün beyaz tabakası olan konjonktivada lekelenmeler ve aynı zamanda kanserlere sebep olabilmektedir. Göz kuruluğu bunun en başında gelmektedir. Bunun dışında, gözümüzün şeffaf merceği de kataraktlara neden olabilir. Görme merkezimizde ise genellikle ileri yaşlarda gördüğümüz sarı nokta hastalığını hızlandırabilir” dedi.

"Güneş Gözlüğü Mutlaka Doktor Önerisi İle Kullanılmalı"

Güneş gözlüğü kullanmak isteyenlerin mutlaka doktoruna başvurarak kullanması gerektiğini ifade eden Dr.Özçakmakçı, “Güneş ışınlarından korunmak için, özellikle saat 10 ile 16 arasında eğer işimiz çok yoksa mutlaka dışarıya çıkmamalıyız. Eğer işimiz var ise ve mutlaka dışarı çıkmamamız gerekiyorsa, başta güneş kremleri göz çevremize uygulanmalı ve bunun dışında mutlaka güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Güneş gözlüğü için şöyle bir parantez açmamız lazım, Mutlaka doktor önerisi ile kullanmalıyız; aynı zamanda belirli markaların onay almış camları kullanmak göz sağlığı üzerinde büyük etkisi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

gözlük, aksesuar, yardakçı, suç ortağı, güneş gözlüğü, göz aksesuarı içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

güneş gözlüğü, gözlük, aksesuar, yardakçı, suç ortağı, göz aksesuarı içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.