Vali Aktaş, Okul İnşaatlarını Yerinde İnceledi

Vali Aktaş, Okul İnşaatlarını Yerinde İnceledi
Şırnak`ta her alanda büyük yatırımlarla değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Teröristler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilen okullar devlet yatırımlarıyla yeniden ayağa kaldırıldı....
 

Şırnak`ta her alanda büyük yatırımlarla değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Teröristler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilen okullar devlet yatırımlarıyla yeniden ayağa kaldırıldı.

Devlet, teröristlerin yakıp yıktığı okullar için 500 milyonluk dev yatırım yaparak bölge çocuklarının eğitimine devam etmesini sağladı.

Okulları yakıp yıkarak yöre insanını eğitim hizmetinden mahrum bırakmayı hedefleyen kanlı terör örgütünün oyunlarını dev yatırımlarla devlet bozdu. Alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda muazzam yatırımlara sahne olan Şırnak ve ilçeleri eğitim yatırımları ile de öne çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, tüm bakan ve bakanlıkların desteğiyle gerçekleşen Şırnak’taki değişim dönüşüm sürecinin en önemli kolu olan eğitim alanında yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yapıldı.

Çukur teröründen sonra 514 dersliğe denk gelen 37 okul, 88 milyon lira yatırımla tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Tamamlanan bu okulların yanında halihazırda inşaatı devam eden 504 dersliğe denk gelen ve yaklaşık 107 milyon lira yatırım bedeline sahip 41 okulun ise inşası tamamlama aşamasına geldi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz inşaatı devam eden okulları gezdi. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, inşaatı devam eden okulları yerinde inceleyip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, inşaatı devam eden okulları yerinde inceleyip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ile birlikte sabah saatlerinde okullara giden Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, yüklenici firmanın yaptığı işleri yerinde gördü.

Yeniden inşa edilen okulları, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ziyaret etti.  Yeni inşa edilen 24 derslikli Merkez Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Aktaş yetkililerden binalar hakkında bilgi aldı.

Yeni eğitim-öğretim sezonunda tekli eğitime geçiş için Şırnak’ta bütün okullar hazırlanırken, Vali Mehmet aktaş da yapımı devam okulları yerinde inceledi. Vali Aktaş, okullarda yapılan hazırlıkların eğitim-öğretim yılının başlangıcı olan 18 Eylül`e kadar bitirilmesi talimatını verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.